Moskisvet.com
Antje na poroki

Novice

Nevesta vsa v belem, ženin pa za rešetkami!

Ma.K.
25. 09. 2015 10.59
0

Zapor resda ni najbolj romantičen kraj za obljubo večne zvestobe, zapornik pa morda ne najboljši ženin, a ta zgodba je dokaz, da ljubezen ne ne pozna meja – niti rešetk.

Antje na poroki
Antje na poroki FOTO: Twitter

Točno ob dveh je nevesto Antje S. njena argentinska doga popeljala na dvorišče zapora v nemškem Dortmundu. Skupaj sta sprehodili mimo svatovske druščine, sestavljene iz 400 zapornikov, do vhoda v poslopje. Psička je morala ostati pred vrati, Antje pa je v snežno beli obleki odkorakala v notranjost k svoji veliki ljubezni: Mahdiju D., imenovanem tudi 'Gabriel', ki v tamkajšnjem zaporu prestaja šestletno zaporno kazen zaradi različnih kaznivih dejanj, povezanih z drogami.

Novinarjem nemškega dnevnika Bild je nevesta pred velikim dogodkom zaupala, da sta se z Mahdijem spoznala pred tremi leti preko družbenega omrežja. »Bila je ljubezen na prvi klik in ne morete si misliti, kako zelo čakam trenutek, ko bom danes zagledala svojega najdražjega,« je navdušeno razlagala presrečna Antje.

V sobi za obiske so pazniki skrbno preverili nevesto in obe priči, deset minut pozneje pa je sodni uradnik odprl vrata tako imenovane 'sobe za dolgotrajnejše obiske': v tej 2,5 krat 3 metre veliki celici je čakal ženin. »Ko me je zagledal, sem videla solze v njegovih očeh in z ustnicami je oblikoval besedi 'ljubim te',« se dogodka spominja Antje.

Dva zaporniška uradnika, oblečena v diskretna civilna oblačila, sta ostala pri vratih, ko sta Antje in Mahdi, oblečen v moško obleko s tankimi črtami, ki mu jo je sešila nevesta, stopila pred preprosto leseno mizico. Nato je sledil ustaljen poročni protokol: podpis poročnega lista, izmenjava prstanov. Obred je potekal precej hitro, nato je končno sledil dolgo pričakovani 'DA' ter dolg, intimen poljub.

S tetovažami prekrit mišičnjak, ki v višino meri skoraj dva metra in tehta približno 140 kilogramov ter izučena gostinka sta bila tako tudi uradno poročena. Sprehodila sta se do dvorišča, kjer so čestitkam ni bilo videti konca. Sledil je še en objem, nato pa je bilo obiska konec. »Bilo mi je zelo težko pri srcu, ko sem morala oditi in ga pustiti samega v njegovi celici,« je po poroki povedala nevesta.

Kaj pa poročna noč? Ta bo sledila čez tri tedne, ko bo zaporniški prostor za obiske tri ure rezerviran samo za novopečena zakonca. In da bo ta trenutek kar se da udoben, bo zaporniško osebje v tem času tja postavilo celo velik usnjen kavč.
 

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400