Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Novice

Neverjetno! Toži mrtveca, ker so jo zadeli deli njegovega telesa...

S.R.
31. 12. 2011 07.05
9

Samo v Ameriki, bi lahko rekli. Tam namreč gospa toži mrtveca (oziroma njegov družino), ker so jo zadeli deli njegovega telesa. Nesrečnega najstnika je namreč z veliko hitrostjo zadel vlak, deli njegovega telesa pa so leteli tudi 30 metrov daleč.

Vse skupaj se je zgodilo že leta 2008 v Chicagu. Nesrečni najstnik je bil 18-letni Hiroyuki Joho. Med prečkanjem železniške proge ga je na žalost z veliko hitrostjo zadel vlak družbe Amtrak. Nekaj delov njegovega telesa pa je zadelo nič hudega slutečo 58-letno Gayano Zokhrabov, ki je ravno v tistem času čakala na vlak.

Joho je ravno prečkal progo na sicer za pešce označenem prehodu, a ker je bil tisti dan zelo deževen, ni videl vlaka, ki se mu je iz nasprotne smeri bližal s hitrostjo 112 kilometrov na uro. Najstnik je bil v trenutku mrtev, deli njegovega telesa pa so poleteli tudi 30 metrov daleč. Zadeli pa so tudi zgoraj omenjeno Gayano in ji zlomili zapestje in nogo, poškodovali pa so ji tudi ramo. Ženska se je takoj odločila za tožbo družine umrlega, najverjetneje zato, da bi lahko plačala stroške zdravljenja, ki v ZDA tudi z zavarovanjem niso nizki. Sodišče je bilo na srečo prisebno in je njeno tožbo sprva zavrnilo, a se je Gayano na odločbo pritožila, tako da je sodišče sedaj razsodilo njej v prid. A vse skupaj je šele začetek, saj odločitev sodišče pomeni le, da gre primer lahko v obravnavo. Očitno družina tragično preminulega Joha le ne bo imela miru. Leslie Rosen, odvetnik Zokhrabove je za javnost dal izjavo, ki pa njegovi stranki najverjetneje ne bo prinesla velike priljubljenosti. Izjavil je, da ''gre očitno za primer malomarnosti, čeprav so okoliščine zares grozljive in nenavadne.'' Nato pa dodal, da ''v kolikor storiš kaj tako neumnega, kot je to storil Joho, moraš prevzeti odgovornost za posledice.'' Ni treba biti odličen odvetnik da nam je takoj jasno, da bo obramba prav ta zadnji stavek lahko s pridom uporabila med obravnavo. A morda je na svetu še dovolj zdrave pameti, da do obravnave sploh ne bo prišlo. Jeung-Hee Park, mati nesrečno preminulega Joha, se je namreč odpravila na višje sodišče v Illinoisu v upanju, da prepreči, da bi primer kdajkoli prišel pred poroto. Samo upamo lahko, da se bodo sodniki na koncu le pravilno odločili.
 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497