Moskisvet.com
Yann Arnaud in Inna

Novice

Razkrivamo, kdo je preminuli akrobat Yann Arnaud

N.J.
20. 03. 2018 08.13
3

Svetovno javnost je pretresla vest o smrtni nesreči 38-letnega akrobata Yanna Arnauda, ki je med predstavo Volta svetovno znanega cirkusa Cirque du Soleil omahnil z vrvi v globino in kasneje v bolnišnici v Tampi podlegel poškodbam. Kdo je sploh bil Yann Arnaud?

Yann Arnaud in Inna
Yann Arnaud in Inna FOTO: Instagram

38-letni Yann Arnaud je bil po rodu Francoz, rojen v Champigny-sur-Marne, predmestju Pariza. Bil je velik umetnik, izkušen akrobat, ki je v Cirque du Soleil nastopal 15 let.

Uradna izjava cirkusa ob tragediji se je glasila: "Med izvedbo točke na trakovih v zraku je izkušeni akrobat Yann Arnaud omahnil na oder. Takoj mu je bila nudena prva pomoč in Yanna so takoj prepeljali v najbližjo bolnišnico, kjer je podlegel poškodbam." Arnaud, ki je v prostem času rad potoval, je za seboj pustil ženo Inno D Gorelovo in njuni dve hčerkici. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nesreča se je zgodila med predstavo pred občinstvom

Arnaud je v soboto v globino omahnil vpričo občinstva. Padel je z višine dobrih 3,6 metra, potem ko je izgubil oprijem. K njemu je nemudoma priteklo zdravstveno osebje, dogajanje pa je občinstvo ves čas spremljalo. Kot so povedale priče, je Arnaud na tleh ležal popolnoma negiben. Nekaj minut po padcu so prek zvočnikov prosili občinstvo, naj v najkrajšem možnem času zapusti šotor, v katerem se je odvijala predstava. Arnauda so odpeljali v bolnišnico Tampa General Hospital, kjer je podlegel hudim poškodbam. Kot je znano, je Arnaud v cirkusu prikazoval nov lik.

"Toliko trdega dela, treningov in nastopov, naš duo na trakovih je končno nared za nocojšnjo predstavo. Čas je, da točko pokažemo," je na dan predstave objavil na Instagramu. Zaenkrat še ni znano, če je bila prav ta točka tista, ki je bila zanj usodna. 

Na spletu je pristalo več posnetkov tragičnega padca, številni pa so izrazili sožalje družini. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Predstava Volta se sicer izvaja v posebnem šotoru, na velikem okroglem odru. Predstava je polna nevarnih in spektakularnih točk. V opisu predstave je razloženo, da "Volta pripoveduje zgodbo o svobodi izbire in vznemirjenju ob izbiri lastne poti". Navdahnjena je z avanturističnim duhom akcijskih športov, v predstavi pa se akrobatika prepleta z vizualnimi atrakcijami in glasbo. "VOLTA je zgodba o transformaciji. Gre za to, da smo iskreni do sebe, izkoristimo svoj potencial, moč skupine pa omogoči, da to uresničimo. Gre za proslavitev svobode gibanja."

Predsednik in izvršni direktor Cirque du Soleil Daniel Lamarre je uvedel preiskavo

Ekipa cirkusa žaluje za Yannom Arnaudom. Akrobati, s katerimi je delal, so menda v šoku.15 let je delal v tem znamenitem cirkusu in kot je poudarilo vodstvo, bodo zdaj dali vse od sebe, da bodo v oporo njegovi družini in preostalim članom cirkusa, za katere je smrt na odru lahko velikanska travma. 

Lamarre je sprožil tudi preiskavo in upa, da bo ta pokazala, kaj se je zares zgodilo, Trenutno menda razpolagajo z več informacijami, ki jih želijo podrobno proučiti skupaj s pristojnimi.

To sicer ni prvič, da se je zgodila smrtna nesreča v Cirque du Soleil. Leta 2013 je Sarah Guyard-Guillot umrla po padcu z višine 27 metrov v velikem finalu v MGM Grand dvorani v Las Vegasu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Preostale predstave v Tampi so odpovedali

V Tampi bi morali izvesti še dve predstavi, a so ju po nesreči odpovedali. Vsem, ki so že plačali vstopnice, bo cirkus povrnil znesek v celoti, so sporočili. S predstavo Volta se sicer selijo v New Jersey, nato v Uniondale, New York, Oaks, Pennsylvanio, ter Seattle in Washington. O usodi predstav v vseh teh krajih se zaenkrat še niso odločili.

Oboževal je potovanja in fotografiranje

Tisti, ki so ga poznali, vedo povedati, da je Arnaud oboževal potovanja, rad je spoznaval nove kraje. Bil je vrhunski akrobat, a menda je bil tudi izjemen fotograf. Za fotografije je pravil, da so izjemen način, da lahko nekam pobegneš in pogledaš na svet z drugačnimi očmi. 

Arnaud je bil del potujoče ekipe Cirquedu Soleil in del ekipe Le Reve, vodne predstave s koreninami v Las Vegasu

Za seboj pustil žalujočo soprogo in hčerkici

Arnaud je svoj prosti čas najraje preživljal s svojo družino, poročajo tuji mediji. Z InnoD Gorelvo sta prvo skupno hčerkico povila leta 2015. Arnaud je imel od prej še eno hčerko, ki z mamo živi v Parizu. Gorelova je Arnaudu nudila pomembno oporo, da se je lahko intenzivno posvečal delu. Večkrat je na spletu objavljala njegove fotografije in pripisala pohvale. Tudi Arnaud je pogosto objavljal fotografije svojih treh deklet. V času, ko je umrl, so skupaj bivali v Miamiju. "Neprecenljv prost dan med tednom, vedno je lepo biti z družino in ustvarjati nepozabne spomine," je po poročanju tujih medijev nazadnje zapisal in dodal fotografijo svoje hčerke. Profil so v ponedeljek nastavili kot zaseben.

Ena njegovih najbolj priljubljenih destinacij je bil Disney World.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497