Moskisvet.com
Koronavirus v Italiji

Novice

Nesmrtni stoletnik: rojen v času pandemije španske gripe, zdaj premagal koronavirus

A.P.
27. 03. 2020 10.12
0

Čeprav nas v času razsajanja novega koronavirusa obstreljujejo z grozljivimi številkami iz bolnišnic, občasno lahko poročamo tudi o zgodbah s srečnim koncem. Iz Italije namreč prihaja vest, da je covid-19 prebolel 101-letni moški, ki mu do živega ni prišla niti smrtonosna španska gripa.

101-letni italijanski moški, znan le kot gospod P., je bil pred tednom dni hospitaliziran zaradi okužbe z novim koronavirusom, a so ga v četrtek izpustili iz bolnišnice v obmorskem Riminiju – ta leži v deželi Emilija - Romanja, ki je po Lombardiji drugo najbolj prizadeto območje v Italiji in kjer je novi koronavirus terjal že več kot 1.000 življenj – potem ko je uspešno premagal bolezen. Podžupanja mesta Rimini Gloria Lisi je dejala, da imajo v teh težkih časih takšne srečne zgodbe še dodatno težo, saj vlivajo upanje drugim, posebej starejšim, ki so glavne žrtve bolezni covid-19. Smrtnost ljudi, starih 90 let in več, je po podatkih italijanskega inštituta za zdravje namreč kar 22,9-odstotna.

Italijanski stoletnik je uspešno prebolel covid-19.
Italijanski stoletnik je uspešno prebolel covid-19. FOTO: AP
Bill Gates leta 2015 napovedal to, kar se dogaja danes
Preberi še
Bill Gates leta 2015 napovedal to, kar se dogaja danes

Za kako trdoživega moškega gre, priča podatek, da se je gospod P. rodil na vrhuncu razsajanja španske gripe, ki je med letoma 1918 in 1920 terjala najmanj 50 milijonov življenj, prizanašala pa ni ne mladim ne starim. Z virusom gripe tipa A H1N1 je po podatkih večine študij zbolela kar tretjina svetovnega prebivalstva, to je bilo tedaj okoli 500 milijonov ljudi. Najbolj je prizadela populacijo, staro med 15 in 35 let.

Slovenec želel nesebično pomagati, takšnega odziva ni pričakoval
Preberi še
Slovenec želel nesebično pomagati, takšnega odziva ni pričakoval

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382