Moskisvet.com
paolo porpora flowers

Novice

Nerodno ga je zaneslo, škoda pa neverjetna!

STA
26. 08. 2015 08.14
3

12-letni deček je na razstavi v Tajvanu poškodoval oljno sliko iz 17. stoletja, vredno skoraj 1,3 milijona evrov. V sliko italijanskega slikarja Paola Porpore je zaradi padca ponesreči naredil luknjo.

paolo porpora flowers
paolo porpora flowers FOTO:

Umetnina, naslovljena Rože, je del zbirke 55 slik, razstavljenih v Taipeju, med katerimi je razstavljen tudi 200 milijonov vreden avtoportret Leonarda Da Vincija.

Posnetek nadzornih kamer prikazuje dečka, ki se je pred padcem poskušal rešiti tako, da se je z roko oprijel starinske slike in s tem ponesreči raztrgal platno.

Predstavnik organizatorjev razstave, naslovljene Obraz Leonarda, je povedal, da zaradi poškodbe umetnine družine dečka ne bodo tožili, poročanje kitajske tiskovne agencije povzema francoska tiskovna agencija AFP. Umetnino italijanskega slikarja so sicer že popravili in je znova na razstavi.

Poškodbe umetnin zaradi nesrečnih padcev niso redkost. V letu 2006 je Britanec na razstavi v Cambridgeu zaradi padca razbil set 300 let starih kitajskih vaz. Med nesrečne poškodbe umetnin pa spada tudi luknja v 120 milijonov vredni sliki Picassa, ki jo je istega leta - takoj po uspešni prodaji - s komolcem ponesreči naredil Američan Steve Wynn.

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382