Moskisvet.com
Michael Schumacher

Novice

Nekdanji menedžer: 'Družina Schumacher bi navijačem morala povedati resnico!'

Ma.K.
18. 01. 2017 14.59
39

Minila so tri leta, odkar se je Michael Schumacher hudo poškodoval med smučanjem v francoskem Meribelu. Iz bolnišnice so ga po nekaj mesecih premestili v domačo oskrbo, to pa je tudi edini uradni podatek, ki ga je javnosti posredovala njegova družina. Nekdanji menedžer sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1 je prepričan, da bi oboževalci morali poznati resnico o njegovem zdravstvenem stanju.

Michael Schumacher na smučanju
Michael Schumacher na smučanju FOTO: Reuters

29. decembra lani so minila tri leta, odkar si je sedemkratni svetovni prvak v formuli 1 Michael Schumacher hudo poškodoval glavo med smučanjem v francoskem Meribelu. Vse od takrat javnost ugiba o resničnem zdravstvenem stanju 47-letne dirkaške legende, saj se je njegova družina odločila, da informacij o njegovem zdravstvenem stanju ne bo delila s svetom. Njegova tiskovna predstavnica Sabine Kehm občasno sicer stopi pred javnost in navrže nekaj skopih besed, a konkretnih informacij o njegovi diagnozi in morebitnih izboljšanjih ni.

Willi Weber in Michael Schumacher
Willi Weber in Michael Schumacher FOTO: AP
Ob nesodelovanje Michaelove družine z javnostjo se je pred nedavnim obregnil tudi njegov dolgoletni menedžer Willi Weber. »Že nekaj časa kritiziram ravananje družine Schumacher, da Michaelovim oboževalcem in še vedno zvestim navijačem ne pove resnice. A moje prigovarjanje je do sedaj vselej naletelo na gluha ušesa. Škoda, da mi Corinna ne zaupa več,« je pred nedavnim dejal v intervjuju za nemški tabloid Bunte. Prepričan je, da bi bil po treh letih negotovosti skrajni čas, da »milijonom navijačev po vsem svetu nalijejo čistega vina«.

»Upanje umre zadnje«

74-letni Weber je priznal, da je tudi sam potreboval veliko časa, da je sprejel usodo svojega nekdanjega varovanca. Kot je dejal v pogovoru za tiskano izdajo nemškega tabloida, je dolgo žaloval in se utapljal v spominih na skupne trenutke z Michaelom, a sedaj so njegove misli spet povsem osredotočene v prihodnost. Kljub temu ne neha razmišljati o svojem tesnem prijatelju. »Ko sem sam doma in zazvoni telefon, imam še vedno pogosto občutek, da me kliče Michael in še vedno upam, da bom na svoj 'halo' dobil njegov vedno veder pozdrav 'Willi, kako gre'. No, upanje vsekakor umira zadnje.«

Vsega ne morejo skriti pred javnostjo

Jasno je, da je tudi tri leta po tragični smučarski nesreči Schumacherja v Maribelu v Franciji njegovo zdravstveno stanje še vedno zelo slabo. Za rehabilitacijo na njegovem domu skrbi 15-članska ekipa zdravstvenega osebja, ki ostaja optimistična, čeprav je Luca Montezemolo pred meseci izjavil, da ima "novice o Schumacherju, a žal ne dobrih". Te izjave Schumacherjeva predstavnica za javnost nikoli ni želela komentirati.

Čeprav se družina na vse pretege trudi zase obdržati vse podrobnosti o stanju in zdravljenju sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1, ji to ne uspeva v celoti. Britanski mediji so tako pred nedavnim pisali, da naj bi zdravljenje dirkaške legende stalo kar 191.000 evrov na teden, njegova družina pa naj bi za oskrbo v prvih dveh letih od nesreče zapravila že 15 milijonov evrov. Za zdaj si kritje stroškov še lahko privošči, saj naj bi bilo premoženje hudo poškodovanega dirkača po pisanju revije Bilanz ocenjeno na 700 milijonov evrov, kar Schumija uvršča na drugo mesto lestvice najbogatejših Švicarjev iz sveta formule 1. Pred njim je samo Bernie Ecclestone, čigar premoženje je ocenjeno na 2,8 milijarde evrov.

Michael Schumacher v družbi soproge Corinne.
Michael Schumacher v družbi soproge Corinne. FOTO: Facebook

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400