Moskisvet.com
parkirno mesto

Novice

Ne, to ni navadno parkirno mesto za invalide

N.J.
22. 10. 2015 08.19
2

Na prvi pogled deuje kot povsem običajno parkirno mesto, rezervirano za invalide, a če nekdo, ki ni invalid, poskusi parkirati, doživi rahel šok.

parkirno mesto
parkirno mesto FOTO: YouTube

V sklopu posebne akcije so namreč člani neprofitne organizacije, ki se bori za pravice gibalno oviranih oseb, izdelali hologram invalidov. V primeru, da nekdo, ki ni invalid, poskusi parkirati na parkirnem mestu, rezerviranem za invalide, se prikaže hologram. 'Invalid' spregovori in pove vozniku, da ni le znak na cesti ... Več pa v videoposnetku!

Parkiranje neupravičencev na mestu, ki je rezervirano za invalide, je pogost in zelo velik problem. Osebe, ki imajo invalidski voziček, težko hodijo oziroma so kako drugače gibalno omejene, namreč nimajo te možnosti, da bi lahko med številnimi parkirnimi prostori izbirali najbolj ugodnega, Na voljo jim je bičajno le kakšno mesto ali dve, in če je še to zasedeno, takšna oseba praktično nima možnosti ...

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382