Moskisvet.com
pištola etui

Novice

Zaradi nje so zaprli letališče!

N.J.
25. 09. 2015 11.00
19

Kar nekaj letov so ukinili na nizozemskem letališču Svhiphol, potem ko so policisti iz varnostnih razlogov preiskali vse, ki so čakali na let in po dveh urah preiskovanja na stran potegnili komaj 20-letno dekle. In razlog?

pištola etui
pištola etui FOTO: Facebook

Prepričani so bili, da ima v zadnjem žepu hlač pištolo, v resnici pa je imela precej nenavaden ovitek za telefon – v obliki pištole.
Kot so povedali preostali potniki, ki so morali zapustiti terminal, saj so iz domnevno varnostnih razlogov evakuirali celoten terminal, menda nihče ni vedel, kaj se sploh dogaja. Policisti naj bi sicer potrebovali kar dve uri, za to da so izsledili sporni predmet.

Ovitek za telefon v obliki pištole je povzročil pravi kaos na nizozemskem letališču, saj je nekdo, ki je mislil, da ima dekle pravo orožje v žepu, zagnal paniko. Stavbo so evakuirali, prekinili lete, potnike pa so natančno pregledovali, da bi odkrili domnevno pištolo. Po dveh urah iskanja so na stran potegnili fanta in dekle, stara okoli 20 let.

pištola etui
pištola etui FOTO: Facebook

Ljudje so na Twitterju obveščali javnost o dogajanju. Nekdo je napisal, da 'kot kaže, ima vse skupaj opraviti z dekletom v dvajsetih letih. Šlo je za ovitek telefona v obliki pištole. Izkazalo se je, da s telefonom ni mogoče streljati.« Nekdo drug je dodal, da nihče ničesar ne pove in da se mu niti sanaj ne, kaj se dogaja.

Predstavnik policistov, zadolženih za delo na letališču, je sprva zanikal incident, nato pa so govorice potrdili. Predstavnik letališča za avnost dogodka ni želel komentirati.

Podobno se je nedavno zgodilo na letališču Toronto Pearson International Airport v Kanadi, ko je komaj 15-letno dekle, namenjeno v Vancouver, imelo v torbi budilko v obliki eksplozivnega telesa. Ko so varnostniki med pregledom prtljage opazili 'eksploziv', so na terminal poslali enoto za razstrelitev, stavbo so evakuirali in za tri ure zaprli letališče.

Primera sta dokaz, da se s predmeti, ki jih spravljamo v torbe in žepe, če smo namenjeni na letalo, resnično ne gre šaliti.

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497