Moskisvet.com
urejena dnevna soba

Novice

Oglas

Nasveti za prijeten dom

PR
04. 04. 2024 05.00
0

Urejanje doma ni vedno najbolj prijetno opravilo. Razlikuje se med tem, ali se ukvarjate z notranjim oblikovanjem ali ne, vendar je večini od nas najpomembnejša stvar: funkcionalen dom! Po možnosti takšen, ki je tudi videti odlično. V nadaljevanju si preberite več o najpametnejših nasvetih za odlično oblikovanje doma.

V prostor spustite svetlobo

Za naše duševno zdravje je pomembno, da v domove spustimo dovolj svetlobe. Zato morate prostore v svojem domu oblikovati tako, da bo količina svetlobe čim večja. Poleg tega je dobro, da uporabite svetilke, ki so primerne za posamezen prostor. Če je potrebna dodatna osvetlitev, izberite žarnice, ki so močne.

Obesite lahko tudi ogledala, da bo svetloba naravno našla pot po prostorih. Tudi razporeditev pohištva je lahko pomembna. Nikoli na primer ne postavljajte kavča pred okno, ki daje prostoru največ svetlobe. 

Poleg optimizacije svetlobe je pomembno, da zvečer, pred spanjem, svetlobo tudi učinkovito blokiramo, da se lahko sprostite in globoko zaspite. Kupite kakovostne zavese, ki bodo preprečile neželeno svetlobo. 

Odlična tla poskrbijo za dobro notranje okolje

Tudi brez obstoječih preprog lahko dodate mehke preproge za večje udobje pri sedenju. Ne glede na to, ali imate lesena tla, linolej ali kaj povsem drugega, lahko na tla preprosto dodate čudovite preproge. Ne samo, da je to lep kontrast v prostoru, ampak tudi zagotavlja, da bodo vaše noge v hladnih dneh lepo in udobno počivale.

Notranja oprema je pomembna

Ni potrebno biti strokovnjak za dekoracijo, da bi ustvarili lep in prijeten dom. Nekaj podrobnosti, kot so lepe zavese, umetnine na stenah in barvite preproge, bo veliko pripomoglo. Klasično pohištvo za spalnico in dnevno sobo lahko upoštevate pri izbiri dodatkov za sobe, tako da se med seboj ujemajo. 

Če imate radi notranje oblikovanje, lahko naredite še korak naprej in eksperimentirate z zabavnimi barvami sten in drugimi idejami, da boste svojemu domu dali edinstven in oseben pridih. 

Vaš osebni dotik pri oblikovanju notranjosti

Vaša umetniška dela, samostojno izdelano pohištvo ali stare filmske plakate lahko vključite kot kul elemente notranjega oblikovanja! Zelo modno je na primer izdelati lastne jedilne in kavne mize. Če ste po srcu obrtnik, lahko sami zlahka izdelate čudovito in edinstveno pohištvo. 

Če na stene namestite nekaj umetnin, je to tudi enostaven osebni dotik. To so lahko plakati, povezani z vašimi hobiji ali spomini iz preteklosti. Nebo je omejeno in verjetno imate doma, kaj skritega, kar si zasluži, da pride ven in postane del vaše notranje opreme.

 

Naročnik oglasa je vidaXL.

Nakupuj preko spleta
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382