Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Novice

Naslovnica, ki je šokirala javnost

M.J.
11. 05. 2012 10.35
126

''Ali ste prava mama?'' je zapisano na naslovnici revije Time. Poleg napisa pa je fotografija, ki je šokirala javnost – mama, ki doji štiriletnega sina.

''Dojenje je naravno. Toda, ko ob mami na stolu stoji otrok, mama pa je prikazana kot fontana za dojenje, to vsekakor ni način, s katerim bi bilo treba predstavljati dojenje,'' je naslovnico komentiral eden izmed bralcev omenjene revije.

Sporna fotografija naj bi ilustrirala zgodbo dr. Williama Searsa o ljubečem starševstvu. ''Namen naslovnice je bil pritegniti vašo pozornost. Mislim, da je to legitimna debata. In mislim, da je to predmet številnih ženskih debat,'' je dejal urednik revije Time Rick Stengel.
Mama na naslovnici je 26-letna Jamie Lynne Grumet iz Los Angelesa, vneta zagovornica dojenja, na njeno dojko pa je 'priklopljen' njen sin Aram, ki bo junija dopolnil štiri leta. ''Jaz se ne sramujem dojenja v javnosti,'' je dejala Jamie.
''Včasih k meni pristopi kdo in mi reče, da bo obvestil socialno službo, saj naj bi to bilo zlorabljanje otroka,'' pojasnuje Jamie in obenem dodaja, da je mati njo dojila do šestega leta starosti.

''Ljudje morajo razumeti, da je to biološko normalno, vendar ni družbeno sprejemljivo. In več ljudi kot bo to videlo, bolj bo to postalo normalno v naši kulturi. Tega se nadejam in to želim doživeti,'' zaključuje Jamie.

KOMENTARJI (126)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497