Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Novice

Namesto pirhov je našel ročno bombo!

S.R.
11. 04. 2012 14.52
0

Velikonočno prazniki za vse niso minili tako mirno. V Angliji je morala na veliko noč posredovati celo vojaška proti-bombna enota. Razlog? Triletnik je med iskanjem pirhov našel še delujočo ročno bombo iz druge svetovne vojne.

34-letni Stuart Moffatt je z ženo in tremi otroci v mestu Holford v okrožju Somerset iskal velikonočna jajca. V nekem trenutku je opazil svojega triletnika kako stoji pred granato iz druge svetovne vojne. Hitro je ukrepal in svojo družino in preostale otroke začel pomikati proč od nevarnega sredstva. Medijem je kasneje povedal, da so po koncu iskanja z družino ravno šteli jajca, ko je opazil nekega otroka, kako stoji na nekem čudnem predmetu. Stvar je bila rjava in velika okoli deset centimetrov. Na prvi pogled je izgledala kot ogromen pirh, a ko se je Stuart približal je zgrožen opazil, da gre za ročno bombo. Malček, ki je stal na njej je očitno mislil, da gre za skalo. Moffatt je na nevarnost takoj opozoril organizatorje dogodka, ki so takoj poklicali vojaško proti-bombno enoto. Vojaki so nato hitro ogradili nevarno območje in zaprli bližnjo cesto. Ko so vse spravili na varno razdaljo pa so staro bombo varno detonirali. Na dogodku se je sicer zbralo 25 otrok v starosti med dvema in petimi leti, ki so se potrudili poiskati kar največ velikonočnih jajc.
40-letni Paul Gibbard, ki se je dogodka udeležil s hčerami je pojasnil, da je eksploziv najverjetneje prišel iz vojaške baze v Holfordu. Med drugo svetovno vojno se je tam namreč nahajala ameriška vojaška baza, očitno pa vojaki po zaprtju prav vsega niso odnesli s sabo.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497