Moskisvet.com
Zaščitna maska

Novice

Najpogostejše napake pri uporabi zaščitne maske

A.P.
25. 03. 2020 07.59
0

Če se te dni zgledujete po politikih in njihovem znanju namestitve osebne oralne opreme, se vam ne piše nič dobrega. Da ne boste ponavljali njihovih napak, smo pogledali, če ne smete delati pri uporabi zaščitnih kirurških mask.

Pravilno nameščena zaščitna kirurška maska lahko odloča o okužbi oz. neokužbi z novim koronavirusom. Čeprav uporaba ni višja znanost, pa marsikdo dela osnovne napake in se ne zaveda, da v resnici ni storil nič. K sreči medicinsko osebje v Univerzitetnem kliničnem centru obvlada svoj posel in če je komu te dni za zaupati, so to medicinske sestre in zdravniki.

Ob nepravilni rabi je zaščitna maska nauporabna.
Ob nepravilni rabi je zaščitna maska nauporabna. FOTO: POP TV
''Želela bi, da ljudje vidijo, kako dobro javno zdravstvo v resnici imamo''
Preberi še
''Želela bi, da ljudje vidijo, kako dobro javno zdravstvo v resnici imamo''

To so najpogostejše napake pri uporabi zaščitne maske:

Umazane roke

Preden si namestite zaščitno masko, poskrbite za čiste roke – bodisi jih razkužite ali si jih dobro umijete z milom in toplo vodo. Poiščite zgornji del maske, to je tisti, v katerem je žička, ki je namenjena oblikovanju glede na nosni koren in začnite z nameščanjem.

Neoblikovan žička

Žička, ki poteka po zgornjem delu maske, mora biti oblikovana pri nosnem korenu. Maska mora namreč nujno tesniti, sicer ne ponuja zaščite, prav tako mora biti raztegnjena, da pokrije nos, usta in vrat.

Večkratna uporaba

Maska je namenjena enkratni uporabi. Če jo umaknete ali odstranite z obraza, je ne dajajte več nazaj. Iz tega lahko logično sklepate, da že uporabljene maske ne shranjujete za kasnejšo uporabo.

Odstranjevanje

Ko masko odstranjujete, je ne primite s sprednje strani, saj je tam najbolj umazana, pač pa ob strani in jo brez nepotrebnega preprijemanja vrzite naravnost v koš za smeti.

Rok trajanja

Masko lahko uporabljamo največ dve uri oz. toliko časa, dokler zaradi dihanja ne postane vlažna.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 342