Moskisvet.com
Bankomat

Novice

Najden denar na bankomatu vas lahko drago stane!

A.P.
03. 05. 2019 06.20
2

Gotovo ste kdaj na bankomatu že naleteli na denar. Bolj verjetno se vam je sicer zgodilo obratno, da ste bili vi tisti, ki ste ga nespametno pozabili v reži. Ko ste se vrnili, ga kakopak ni bilo več. Policisti redno dobivajo prijave občanov, da so ti na bankomatu dvignili denar, ga tam pozabili, ob vrnitvi pa ga ni bilo več. Ste vedeli, da vam lahko na ta način pridobljen denar nakoplje težave?

Čeprav je morda dober občutek, ko na bankomatu naletite na denar, ki ga je nekdo pozabil, in vas mika, da bi ga pospravili v lastno denarnico, pa boste morda v prihodnje ravnali drugače. Večina namreč misli, da gre v takšni situaciji zgolj za moralno sporno situacijo, v resnici pa gre za to, ali storimo kaznivo dejanje ali ne. Dejanje pa se kot kaznivo šteje le, če se oškodovanec odloči, da bo neznanega storilca kazensko ovadil.

Če vas bodo zasrbeli prsti, pomislite na mogoče posledice.
Če vas bodo zasrbeli prsti, pomislite na mogoče posledice. FOTO: Profimedia
Zaradi teh žaljivk je Diego Costa dobil kruto kazen!
Preberi še
Zaradi teh žaljivk je Diego Costa dobil kruto kazen!

V tem primeru stvari v roke vzame policija, ki dejanje obravnava kot kaznivo dejanje zatajitve, za kar je zagrožena ne le denarna, pač pa tudi zaporna kazen. Kaj torej storiti v situaciji, ko najdete denar na bankomatu? Bodisi ga odnesite do policijske postaje, kjer bo narejen zapisnik, če je banka odprta, pa ga lahko izročite zaposlenim, ki bodo nato poiskali lastnika.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376