Moskisvet.com
kay liedl zlj6qfinqqe unsplash

Novice

Oglas

Najboljše kolesarske destinacije na svetu

P.R.
09. 06. 2023 05.00
0

Kolesarjenje je čudovita aktivnost, ki združuje ljubezen do narave, telesno aktivnost in raziskovanje sveta. Številne destinacije po svetu nudijo izjemne kolesarske poti, ki jih preprosto ne smete spregledati.

Kolesarjenje
Kolesarjenje FOTO: Arhiv naročnika

Kolesarske destinacije, ki jemljejo dih

Tudi Slovenija je čudovita destinacija za uživanje v kolesarjenju, zato vsekakor lahko začnete že doma in se prepustite uživanju v bogati naravi. Pred tem pa preverite kolesa na mimovrste=). Če pa želite raziskovati in kolesariti onkraj slovenskih meja, vam priporočamo, da začnete v Evropi, kjer kolesarska kultura cveti.

Kolesarjenje
Kolesarjenje FOTO: Arhiv naročnika

Nizozemska, znana kot kolesarska prestolnica sveta, ponuja neštete urbane in podeželske poti, ki so v celoti prilagojene kolesarjem. Kolesarjenje skozi idilične nizozemske pokrajine, mimo tulipanov, vetrnic in slikovitih kanalov, je pravo doživetje. Če pa je teren preveč raven za vaš okus, boste sigurno navdušeni nad kolesarskimi izzivi, ki jih bodo pred vas postavile Švica, Francija in Italija.

Kolesarjenje
Kolesarjenje FOTO: Arhiv naročnika

Cel svet je lahko kolesarska steza

Naslednja destinacija, ki si zasluži omembo, je Nove Zelandija. Ta otoška država je zasluženo na seznamu sanjskih kolesarskih destinacij. Od slikovitih gorskih poti do prostranih obalnih cest, Nova Zelandija ponuja edinstvene in nepozabne kolesarske izkušnje. Nižje po južni polobli najdete Južno Afriko, državo z nekaterimi izmed najlepših kolesarskih stez na svetu. Predvsem Garden Route, ki se razteza od Mossel Baya do reke Storms, je pravi kolesarski biser z osupljivimi panoramskimi pogledi.

Kolesarjenje
Kolesarjenje FOTO: Arhiv naročnika

Če se pa vrnete na severno poloblo, boste v Aziji našli Japonsko, ki je znana po svojih čudovitih kolesarskih poteh. Shimanami Kaido, ki povezuje Honshu in Shikoku, je še posebej priljubljena kolesarska pot. S čudovitimi pogledi na Inlandsko morje je to pot, ki jo je treba obiskati, če uživate v kolesarjenju in prečudoviti naravi. Za konec ne smete spregledati niti Združenih držav Amerike. Njihova raznolika pokrajina ponuja številne možnosti za kolesarje, od slikovitih obalnih poti v Kaliforniji do zahtevnejših gorskih poti v Koloradu.

Svet je poln čudovitih krajev za kolesarjenje, od urbanih do podeželskih, od ravninskih poti do gorskih vzponov. Vsaka od omenjenih destinacij ponuja nekaj edinstvenega in nepozabnega za kolesarske navdušence.

Naročnik oglasa je Whitepress za Mimovrste.

Nakupuj preko spleta
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382