Moskisvet.com
avtobus

Novice

Najbolj seksističen oglas vseh časov?!

N.J.
13. 05. 2015 10.23
11

Avtoprevozniško podjetje s sedežem v Cardiffu (Wales, Anglija), je dodobra razburilo javnost z oglasom na zadnji strani avtobusov, ki so v njihovi lasti. Gre za fotografijo gole ženske, ki si prsi prekriva z napisom 'Ride me all day for £3' (angl. 'Vozi me ves dan za 3 funte', pri čemer se z 'vozi me' lahko razume kot 'jahaj me', in namiguje na seks, op.p.)

Gre sicer za oglaševanje nove avanturistične vožnje po mestu v Cardiffu. S propagando so pričeli ta vikend, a njihov način oglaševanja ni naletel na dobre odzive. Številni so se glede njihove poteze pritoževali preko socialnih omrežij, od tod pa je zgodba romala v številne svetovne medije.

Predstavnik urada za standarde oglaševanja je za Business Insider dejal, da so prejeli že 45 uradnih pritožb, češ da je oglas žaljiv do žensk. A kot pravijo, o zadevi urad pravzaprav ne more odločati, saj ne gre za idejo oziroma oglas, ki bi bil produkt katere izmed oglaševalskih agencij, tudi ni oglas na katerem koli mediju (oglasnem panoju, televiziji, radiu ali na spletu), temveč gre za promocijo podjetja samega na vozilu, katerega lastniki so oni sami.

Kot so dejali, so podjetje sicer obvestili in zagotovili so jim, da bodo oglase umaknili. Zadevo bodo še naprej spremljali, a drugega pač ne morejo storiti.

Odzvali so se tudi iz podjetja. Pojasnili so, da so imeli namen narediti avtobusni promet privlačnejši za mlade, da bi pritegnili njihovo pozornost. Razvili so oglaševalsko kampanjo, v katero so vključili mlada dekleta in fante in jih fotografirali s panoji z različnimi napisi, da bi promovirali nizke cene njihovih dnevnih vozovnic. »Slogan ni bil mišljen žaljivo ne do žensk ne do moških, če pa smo s tem koga užalili, se brezpogojno in iskreno opravičujemo,« so sporočili. »Resnično nismo želeli užaliti nikogar, ne žensk in ne moških. Zaradi izjemno negativnega odziva smo se odločili, da bomo fotografije odstranili v roku 24 ur.«

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400