Moskisvet.com
Go To Where You Come From

Novice

Najbizarnejši resničnostni šov vseh časov?

N.J.
31. 07. 2015 08.21
6

Svet je bil do sedaj priča že številnim bolj ali manj nenavadnim resničnostnim šovom. V tretji sezoni avstralskega resničnostnega šova Go Back To Where You Came From so po mnenju mnogih že močno čez mejo dobrega okusa.

Go To Where You Come From
Go To Where You Come From FOTO: YouTube

Udeležence te sezone so poslali v Sirijo, sredi vojnega dogajanja, na razdaljo le 800 metrov od položajev borcev Islamske države, kjer se tudi veliko streljajo.

Po mnenju producentov šova je namen te serije vplivati na odnos, ki ga imajo ljudje do prosilcev za azil oziroma beguncev. Ena izmed udeleženk je med drugim za javnost potrdila, da so med snemanjem resnično streljali nanjo. »Verjetno najtežji del je bil, ko smo morali v teku priti čim bliže njihovim položajem. Naročili so nam, naj prisluhnemo vsakemu zvoku, ki se nam bo približeval in da moramo teh sto metrov do zaklona preteči v 30 sekundah,« je povedala udeleženka Kim Vuga in pojasnila, da je bilo najhuje videti izobešeno črno zastavo v neposredni bližini.

Želi si ostati na bojišču

Sodeč po njenih izjavah, je producentom uspelo doseči cilj. Vuga je pred snemanjem trdila, da jo v Avstraliji obkrožajo sami sovražniki, pri čemer je imela v mislih begunce oziroma prosilce za azil, zdaj pa želi ostati v Siriji in se boriti z njimi proti islamskim skrajnežem. »Tej možje se borijo za iste stvari, kot se borimo mi in za katere so se borili naši predniki – za svobodo in demokracijo,« je izjavila. »Če me doma ne bi čakali družina in delo, bi ostala tukaj in se borila z njimi,« je še pristavila.

Kim velja sicer za eno najbolj kontroverznih žensk, ki se pojavljajo v medijih v Avstraliji. Je zlogralsna nacionalistka, ki obsoja muslimane in islamske skrajneže, močno nasprotuje politiki, da bi sprejemali begunce, saj je prepričana, da je v Avstraliji že tako dovolj teroristov. Mnogi jo kritizirajo, ima pša tudi številne privržence, ki z njo delijo enako mnenje.
 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497