Moskisvet.com
Naj vam martinova pojedina ne poveča trebuha

Novice

Naj vam Martinova pojedina ne poveča trebuha

M.J.
11. 11. 2016 00.08
2

Martinovo je čas, ko radi spijemo kakšen kozarec vina in se pogostimo z okusno gosjo pečenko. Zato bodite pozorni na količino zaužite hrane in ne pustite, da oči jedo namesto vas.

Druženje ob peki kostanja in pitju mošta vsekakor ne vpliva pozitivno na kopičenje odvečnih maščob okoli pasu. In kako se temu nadležnemu pojavu izogniti? Popolnoma enostavno!

Ob Martinovi pojedini se prileže kozarec mladega vina.
Ob Martinovi pojedini se prileže kozarec mladega vina. FOTO: iStockphoto



Pusto meso je tisto pravo

Zmanjšani vnos maščob lahko drastično pripomore k zmanjšanju zaužitih kalorij. Manj kalorij, manjši trebuh. Zato bodite pri izbiri mesa izbirčni. Izberite tistega z manj maščobe, če pa je na mesu odvečna maščoba vseeno prisotna, jo lahko pred pripravo preprosto odstranite. Pozorni bodite tudi na način priprave in katere sestavine uporabljate. Zapomnite si nekaj. Pusto je zdravo! Pri pripravi slastnih piščančjih perutničk ali gosje pečenke lahko že samo z odstranitvijo kože drastično zmanjšate vnos nezaželenih kalorij.

Pečena gos s prilogo
Pečena gos s prilogo FOTO: iStockphoto

Jejte polnozrnate proizvode

Pogosto poseganje po hrani z visoko vsebnostjo ogljikovih hidratov v telesu povzroči povečano izločanje inzulina. To posledično vodi v povečano kopičenje zalog, kar se odraža kot nabiranje odvečne maščobe. Večina moških se ne zaveda, da je ravno inzulin in ne testosteron glavni hormon v našem telesu. Vpliva na naše staranje in določa ali bomo maščobe kurili ali jih skladiščili. Poskušajte se izogniti tudi pretiranemu pitju mošta in alkohola. Pri pečenki si raje postrezite s polnozrnatim kruhom, saj bel kruh povzroča nihanja v stopnji inzulina in tako dodatno vpliva na povečanje shranjevanja maščob. Polnozrnati kruh bo zmanjšal izločanje inzulina in s tem vaš pas ohranjal ožji. Izognite se tudi pitju energijskih pijač in pijač z visoko vsebnostjo fruktoze.

Ne pustite oči na pašo

Nadzor nad količino zaužite hrane je ključnega pomena za premagovanje odvečnih maščob. Tudi če boste svoj jedilnik prilagodili zgoraj naštetim nasvetom in pri tem ne pazili na količino zaužite hrane bo ves vaš trud zaman. Zato zmanjšajte obseg porcij, nalagajte jih postopoma, saj želodec potrebuje nekaj časa da hrano prebavi in nam sporoči da smo siti. Jejte počasi, uživajte v hrani in okusu. Poleg mesa, lahko svojo Martinovo pojedino oplemenitite tudi z raznovrstno zelenjavo, ki se odlično poda k mesu in doda okus sočnosti.

Nikoli na prazno

Če želite še dodatno paziti na obseg svojega pasu, se nikoli na odpravite na martinovanje lačni. Ob odhodu od doma pojejte kaj zdravega in se s tem izognite praznemu želodcu. Lahko zaužijete majhno količino sadja in se s tem izognete kasnejšemu prenajedanju. In še en skrit nasvet - pametno izberite mesto, kjer boste sedeli. Ne sedite preblizu dobrot, saj so oči tiste, ki nas ponavadi zavedejo. Ne pozabite, namen martinovanja je druženje in ne prekomerno najedanje in opijanjanje. Verjemite, želodec vam bo hvaležen!

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497