Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Novice

Na vrtu sta zgradila repliko Keopsove piramide

A.P.
26. 07. 2020 06.00
0

Ruski par je na svojem vrtu v času pandemija koronavirusa dokončal gradnjo piramide, ki je replika znamenite Keopsove piramide (tudi Kufujeva piramida), ki leži v Gizi (Egipt) in velja za najstarejše svetovno čudo.

Trenutno Rusi zaradi razsajanja bolezni covid-19 morda ne morejo v Egipt, zato pa si lahko Keopsovo piramido ogledajo v živo. No, vsaj njeno pomanjšanjo repliko, ki je zrasla v vasi Instinka blizu St. Petersburga, ki pa je kljub temu, da je kar 19-krat manjša od originala, še vedno impresivna.

5 največjih popotnikov in raziskovalcev vseh časov
Preberi še
5 največjih popotnikov in raziskovalcev vseh časov

Za svojo hišo sta jo postavila Viktorija in Andrej Vahrušev, ki sta jo zgradila s pomočjo betonskih blokov, medtem ko je Keopsova piramida izdelana iz vulkanskega bazalta. Proporce je par, navdušen nad starim Egiptom, natančno izračunal, monolit pa vključuje labirint, portal in sarkofag, ki je edini v naravni velikosti. Devet metrov visoka piramida tehta 400 ton, vsaka stranica pa meri 13 metrom in je po besedah Vahruševa karseda dober približek originalu. Še dodatnih devet metrov piramide se sicer skriva pod zemljo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Zgodovinske osebnosti, ki so trpele za duševnimi motnjami
Preberi še
Zgodovinske osebnosti, ki so trpele za duševnimi motnjami

Piramido sta na svojem dvorišču začela gradi preteklega junija – Keopsovo piramido naj bi okoli 100 tisoč ljudi gradilo 20 let – potem ko sta dve leti preučevala dizajn, posvetila pa sta jo staroegipčanskemu bogu modrosti Totu. Služila jima bo za proučevanje vpliva egipčanskih objektov na človeka. Viktorija je prepričano, da so sarkofagi polni kremenčevega peska idealni za wellness, podzemni prostori pa za meditacijo. Piramida v notranjosti sicer še ni dokončana, v prihodnje pa jo bo ruski par prek rova povezala s templjem, ki je njun naslednji veliki egiptovsko obarvani projekt.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394