Moskisvet.com
samomorilec

Novice

Na spletu pristal posnetek, ki prikazuje zadnje minute življenja samomorilskega napadalca

N.J.
25. 09. 2015 11.00
55

Najstniški borec Islamske države je dobil ukaz, naj izvede samomorilski napad. Na splet je pricurljal videoposnetek, ki prikazuje, kako mladenič prestaja zadnje minute svojega življenja, v solzah, stiski ...

samomorilec
samomorilec FOTO: YouTube

Posnetek naj bi nastal tik pred izvedbo samomorilskega bombnega napada v nekem sirijskem naselju. Videti je, kako mladenič trepeta pred smrtjo, joče, soborci ga objemajo in spodbujajo, nato pa sede v vojaško vozilo in izvede 'nalogo'. Kot poročajo tuji mediji, je moški na posnetku Jafar al-Tayyar, ki naj bi prihajal iz Uzbekistana. Ukazano naj bi mu bilo, da z oklepljenim bojnim vozilom, napolnjenim z eksplozivom, odpelje v oblegano sirijsko vas Fua ter izvede samomorilski napad.

Posneli naj bi ga z namenom, da bi ga poveličevali kot heroja, prikazali kot pravega mučenika, a posnetek prikazuje popolnoma nasprotno sliko: strah, obup in vse prej kot to, da bi z dvignjeno glavo pozdravljal (in sejal) smrt. Najstnik je močno prestrašen, paničen in vozilu joče. V ozadju je slišati prijatelja, ki mu pravi: »Jafar, moj prijatelj, ne boj se. Ko te je strah, pomisli na Alaha.« Jafar mu odgovori: »Bojim se le, da mi ne bo uspelo.«

Ostali borci na posnetku so videti razmeroma veseli, nekateri celo nasmejani. Vprašanje, ki se pojavlja, je: je imel mladi mož dejansko sploh izbiro odločiti se za to pot? Je bil prisiljen?

OPOZORILO: Vsebina je nazorna, ogled na lastno odgovornost! 



KOMENTARJI (55)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394