Moskisvet.com
Femen - 5

Novice

Pobegnile so iz Ukrajine!

J.V.
05. 09. 2013 10.22
5

Članice aktivistične skupine Femen povzročijo kaos kjerkoli se pojavijo. Zagrizene aktivistke so pred nekaj meseci zgoraj brez napadle Heidi Klum v njenem resničnostnem šovu Nemški top model, pred nekaj dnevi pa se udeležile filmskega festivala, ki se trenutno odvija v Benetkah. Na njem so predstavile dokumentarni film, ki prikazuje zgodovino njihove feministične organizacije, po rdeči preprogi pa se sprehodile napol gole!

Protest organizacije Femen v Vatikanu - 11
Protest organizacije Femen v Vatikanu - 11 FOTO: Reuters

Po rdeči preprogi najstarejšega mednarodnega filmskega festivala na svetu so se pripadnice ukrajinske aktivistične skupine Femen, sprehodile zgoraj brez in tako brez zadržkov vsem nastavile svoja gola oprsja. Seveda pojav šestih razgaljenih deklet na preprogi ni minil neopaženo in danes o tem poročajo vsi svetovni mediji. Z napisi čez prsi, kot sta 'Gola vojna' in 'Svobodna sem', so dvignile veliko prahu, novinarjem pa so sporočile: "Pobegnile smo iz Ukrajine in srečne smo, da smo tukaj na varnem. Odhod je bil težek saj so nas politiki in ukrajinska tajna služba pogosto napadali. Sedaj smo nastanjene v Parizu in imamo še deset različnih uradov na različnih koncih sveta.“

Napadle nemško manekenko

Njihova 'žrtev' je pred nekaj meseci postala tudi nemška manekenka Heidi Klum, ki so jo razgaljene protestnice napadle sredi finalne oddaje šova Nemški top model. Na oder sta popolnoma nepričakovano pritekli dve mladi dekleti z razgaljenim oprsjem in napisom, ki je televizijsko voditeljico in nekdanjo manekenko povsem šokiral in zmedel. Odstraniti so ju morali varnostniki, do 'napada' pa je prišlo, ker so dekleta prepričana, da Heidi tekmovalke v šovu spreminja v modne trape.

Goli protest za posiljeno 19-letnico - 3
Goli protest za posiljeno 19-letnico - 3 FOTO: Reuters

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497