Moskisvet.com
Feministke - 3

Novice

Na pohodu ’superjunakinja’, ki pobija posiljevalce

A.M.
09. 09. 2013 08.51
27

Iz Mehike poročajo o skrivnostnih umorih voznikov avtobusov. Smrti naj bi zakrivila ženska srednjih let, ki naj bi se maščevala posiljevalcem.

V Mehiki v zadnjem času beležijo skokovit porast brutalnih posilstev. Ženske nemalokrat napadejo vozniki avtobusov in temu se je odločila narediti konec ’Diana, lovka na šoferje’. Zgolj v zadnjem tednu so našli v glavo ustreljena dva voznika, priča zadnjemu uboju pa je bilo 20 mimoidočih. Ti so poročali, da je avtobus ustavila ženska srednjih let, svetlih las oz. lasulje, oblečena v črna oblačila. Ko je avtobus ustavil in odprl vrata, je ženska izvlekla pištolo in voznika dvakrat ustrelila v glavo.

Policija o storilki zbira podatke, po mestu Ciudad Juarez pa že krožijo zgodbe o ženski junakinji, ki hodi po mestu in obračunava s posiljevalci. Mestni časopisi naj bi tudi prejeli elektronsko sporočilo z vsebino ’’Mislite, da smo ženske šibke in mogoče smo res. Vendar le do določenega trenutka. Ti prestopki nas navdajajo z besom in ne bomo več tiho. Jaz sem maščevalka!’’, ki je bilo podpisano z ’’Diana, lovka na voznike avobusov’’.

Ni znano, ali je ’Črna maščevalka’ resnična ali zgolj urbani mit. Policija je izdelala portret storilke, na avtobuse pa so poslali policiste pod krinko. To je močno razjarilo predstavnice za pravice žensk, ki policiji očitajo, da takšnih ukrepov niso sprejeli, ko so šoferji posiljevali ženske. V preteklih letih naj bi zverinsko posilili, mučili, ubili in odvrgli v bližnji puščavi več deset žensk. Nekaj voznikov so preiskovali zaradi zločinov, nobenega pa niso obsodili. Žrtve takšnih napadov so zlasti ženske, ki delajo v nočnih izmenah. Črna maščevalka zatrjuje, da bo v imenu žrtev obračunala z vsemi prestopniki.

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400