Moskisvet.com
Pogreb in smeh

Novice

Na pogrebu umirali od smeha – pokojnik še zadnjič nasmejal žalujoče

A.P.
15. 10. 2019 11.03
0

Kdor se je pred dnevi sukal po pokopališču v bližini Dublina, je naletel na nenavaden prizor. Žalujoči zbrani okoli groba pokojnika, ki so ga ravno položili k večnemu počitku, so namreč umirali od smeha.

Pogrebi so za večino huda in nič kaj prijetna izkušnja, saj se marsikdo težko sooči z izgubo pokojnika. Ne le, da pogreb ni vesel dogodek, na pogrebu tudi ne jočemo od smeha, kvečjemu žalosti, a prav solze žalosti so za kratko zamenjale solze sreče na pogrebu Shayja Bradleya iz Kilnamanaghana (severno od irske prestolnice Dublin), ki je preminil 8. oktobra.

Kot je na Facebooku ob posnetku zapisala njegova hčerka Andrea, je bila očetova poslednja želja, da na svojem pogrebu še zadnjič za nos potegne sorodnike in prijatelje. Po besedah Adree je bil njen oče večni šaljivec in temu primerno je bilo tudi njegovo slovo. Ko so krsto spustili v grob in so po tradiciji zaigrale dude, se je zgodilo nekaj nenavadnega. Predvajati se je začel zvočni zapis Shayja in šokiral zbrane. ''Halo? Halo? Spustite me ven, tu je preklemano temno!'' Kmalu za tem, ko je Bradley začel trkati po leseni krsti, so se na mrkih obrazih zarisali nasmehi. ''Enkrat šaljivec, vedno šaljivec,'' je zapisala hčerka, ki je bila navdušena nad njegovo potegavščino. ''Dobro si jih, ati! Vse si nas nasmejal, ko smo to najbolj potrebovali.''

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

''Bil bi navdušen, da je nasmejal toliko ljudi. Bil je res izjemen človek,'' je dodala Andrea k posnetku, na katerem pokojnik svoji družini na koncu še zadnjič tudi zapoje. Shayja se je zavedal, da lahko s posnetkom prestraši otroke, zato so po besedah njegove vnukinje Chloe Kiernan mlajše o tem prej obvestili, za potegavščino pa je vedela tudi njegova žena. ''Vsi ostali so bili šokirani, ko so zaslišali njegov glas. Sprva so mislili, da je vse skupaj resnično, a sčasoma so spoznali, da je zadevo posnel vnaprej in vsi (razen duhovnika in ženske ob njem) so na koncu pokali od smeha.'' Tudi zato, ker pokojnik ni šparal jezika in vmes sočno preklinjal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Irci so sicer znani po tem, da imajo pogosto svojstven pristop, ko gre za določene običaje. Tudi ko gre za pogrebe. Tako je posebej v času irskega nacionalnega praznika Dan svetega Patrika v obtoku šala, kakšna je razlika med irsko poroko in pogrebom – na pogrebu je eden manj pijan!

Že pred časom so tudi iz Srbije prišli nenavadni prizori z nekega pogreba, kjer se je v vežici veselo poplesavalo in kadilo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382