Moskisvet.com
jackie in jaycee chan

Novice

Na Kitajskem čaka na usmrtitev?!

N.J.
28. 08. 2014 08.01
21

Junak akcijskih filmov Jackie Chan naj bi bil v hudi stiski, saj so njegovega 31-letnega sina Jayceeja na Kitajskem aretirali zaradi posedovanja marihuane. Ga čaka usmrtitev?

jackie in jaycee chan
jackie in jaycee chan FOTO:

V Jayceejevem domu so policisti našli večjo zalogo marihuane. Mlajšega Chana so na Kitajskem oblasti spoznale za krivega posedovanja in zlorabe marihuane. Zagrožena mu je kazen do treh let zapora, v najhujšem primeru pa ga lahko dočaka tudi smrt.

Kitajska je v duhu boja za omejitev uporabe drog v državi nedavno sprejela drastične ukrepe. Namen je kruto kaznovati prestopnike, še posebej tiste, ki prihajajo iz visokih krogov. Ena izmed možnih kazni naj bi bila celo usmrtitev.

Policija je za javnost izjavila, da so pri Jayceeju in 23-letnem tajvanskem igralcu Kai Koju opravili test za prisotnost drog in ugotovili, da sta oba jemala mamila, kar sta nato tudi priznala. V Chanovem stanovanju so našli še 100 gramov marihuane. Jaycee je obtožen ne le uporabe, temveč tudi razpečevanja droge, kar je veliko hujši zločin.

Jakcie Chan, Jayceejev oče, je, ironično, od leta 2009 ambasador organizacij, ki se borijo proti drogam na Kitajskem, in je pred časom dejal, da bo sam predal sina policiji, če ga bo kdaj zalotil z drogami. Chan je sicer odpotoval na Kitajsko, da bi pomagal sinu, javno pa se je tudi že opravičil za sinovo dejanje v njegovem imenu.
 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382