Moskisvet.com
vittorio brumotti

Novice

Mož, ki ne pozna strahu!

N.J.
24. 07. 2015 10.18
7

Adrenalinski športi in podvigi vsekakor niso za vsakega. Nekateri se bojijo hitrosti, drugi višine, tretjih je strah česa drugega. Italijanski kolesar Vittorio Brumotti je eden tistih, ki tovrstnih strahov ne poznajo oziroma jih vztrajno in uspešno premagujejo.

vittorio brumotti
vittorio brumotti FOTO: Twitter

Vittorio Brumotti je italijanski nosilec 10 svetovnih rekordov, pristal pa je tudi v Guinessovi knjigo rekordov: 6. decembra 2008 je na Motor Showu v Bologni je tekmoval v premagovanju ovir in jih premagal 28, 17. maja 2009 na Sardiniji se je s kolesom pognal z višine 17 metrov v vodo, nekoliko kasneje pa prav tako na Sardiniji postavil še en rekord – na 150 metrih višine je izvedel 71 skokov po zadnjem kolesu. Leta 2001 se je v samo 6 urah povzpel na 3.769 metrov visok Monte Cavedale, ne da bi se na poti z nogo dotaknil tal – vse, kar je počel, je, da je poganjal kolo in skakal s kolesom.

vittorio brumotti
vittorio brumotti FOTO:

Leta 2012 je postavil Guinessov rekord, ko se je v 2 urah in 20 minutah povzpel s kolesom na Burdž Kalifa, nebotičnik v Dubaju.

35-letni učitelj računalništva se je s kolesarjenjem začel ukvarjati pri 11 letih. Martyn Ashon je z Road Bike Partyjem pomenil veliko prelomnico za profesionalno kariero tega vrhunskega italijanskega kolesarja. Vožnjo na čas in v pelotonu je zamenjal za vratolomne trike in adrenalinske vožnje po robovih pečin, ograjah in drugih nevarnih lokacijah, vse skupaj pa občasno zapakira v dih jemajoče videoposnetke, ki so na YouTube prava atrakcija. Oglejte si enega njegovih zadnjih videoposnetkov!
 

 

 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497