Moskisvet.com
Lone Noras - 19

Novice

Moški tečemo zaradi žensk!

A.M.
22. 10. 2015 08.16
6

Evolucija je zvita reč. Zaradi nje smo zlezli iz močvirij na drevesa, se postavili pokonci in razvili prav posebne palce, ki so nam konec koncev omogočili bolj učinkovito osvajanje življenjskega habitata ... in žensk.

Verjetno si naši sluzasti predniki, ko so se iz vode privlekli na kakšno osamljeno plažo, niso niti predstavljali, kaj bodo prinesli njihove občasne kopenske odprave. Da bodo njihovi potomci nekoč na kopnem zidali nebotičnike, korakali po Luni in brez večjih težav pretekli več 10 kilometrov dolge razdalje, pa si niso mogli predstavljati niti v najbolj drznih sanjah. Prvi kopenski 'treking' naj bi uprizorili pred 400 milijoni leti. Takrat naj bi prva riba pljučarica stopila na kopno ... če bi bil dogodek deležen vsaj približno tako intenzivnega medijskega pompa, kot ga je bilo deležno Armstrongovo skakljanje po našem naravnem satelitu, bi nadebudna riba zagotovo zabrbotala ''spolzek korak za ribe, velik skok za človečnjake''.

Tek - 9
Tek - 9 FOTO: Facebook

Leta so minevala in naši predniki so vse bolj postajali podobni nam. Ko se je prvi od številnih 'pitekov' postavil pokonci, je postavil temelje naše moške populacije – roke je imel proste za 'grabljenje' uporabnih predmetov kot so mobilni telefoni, pločevinke piva in ženske zadnjice, kljub temu pa se je lahko relativno hitro gibal, kar je nadvse koristno pri zasledovanju 'plena' in bežanju od njega, če je bil prevelik, prenevaren in ni želel sodelovati.

Tek - 4
Tek - 4 FOTO: Facebook
Večina svetovnih strokovnjakov se verjetno ne bi strinjala, vendar je bilo poglavitno gonilo naše evolucije, razvoja in rasti možganov povsem prvinsko in nič kaj znanstveno – ženske! Da, prav ste prebrali.

Naše lepše polovice ob začetku evolucijske poti niso bile ravno kakšni lepotni 'biseri', za katere bi se morali morebitni snubci kaj prida puliti. Bile so dokaj podobne moškim sorodnikom ... le z bolj povešenimi prsmi in poudarjenim smislom za urejanje votlin. Razvoj moške zunanjosti bom tokrat pustil ob strani saj, roko na srce, se na tem področju ni zgodilo kaj prida veliko. Nekateri smo malce manj bogato poraščeni, morda imamo za spoznanje manj plosko čelo, vendar bi se od naših nekdanjih prednikov težko ločili, če bi nas nekdo v našem stanju zmanjšane prištevnosti slekel in nam steklenico, ki jo tako krčevito stiskamo v rokah, zamenjal z gorjačo. Besedni zaklad, rahlo upognjena drža, odsoten pogled in izdatno izločanje telesnih tekočin ... 'jamske' korenine je pač težko povsem skriti. Kakorkoli, ženske so v minulih tisočletjih na vizualnem nivoju močno napredovale ... veliko bolj, kot moški. Z redkimi izjemami so poraščene le še po skalpu, grobe in praktične poteze so zamenjale očem privlačnejše linije, telesne vonjave so veliko bolj prijetne, obline pa čvrste in pokončne. Kakšne so dejanske zaslug evolucije in kaj imajo pri vsem skupaj lepotni saloni, osebni trenerji in plastična kirurgija je druga zgodba, vendar smo krajšo zopet potegnili moški.

Tek - 5
Tek - 5 FOTO: Facebook


Okorne gmote testosterona, ki so včasih osvajale svet okrog sebe zgolj s pomočjo gorjače, smo kar naenkrat postale precej grše od samic. Primer, ki ga v naravi težko zasledimo. Samice, ki valijo jajca in skrbijo za zarod, so v živalskem kraljestvu ponavadi nevpadljivih varovalnih barv, samci pa premorejo pisano telesno okrasje in/ali vrhunske koreografske sposobnosti. Moške različice Homo sapiens ponavadi ne premoremo nobene od teh. Izjema so zablodela evolucijska veja 'Homo metro seksualis', vendar slednjih ženske ponavadi ne zanimajo. 'Sodobni' moški smo morali iznajti načine, kako bomo kljub svoji neprivlačnosti še naprej uspešno trosili svoj genetski material. Prisiljeni smo bili razviti večje možgane, 'pokončno' držo, gibljive palce in ... ključni element - hitrost! Se sliši trapasto? Pa ni. Če smo hoteli še naprej osvajati ženske, smo morali postati hitrejši. Hitrejši od sabljastih tigrov, da smo si v znak poguma njihove podočnike lahko obešali okrog vratu, hitrejši od mamutov, da smo družicam lahko poklanjali krznena oblačila, hitrejši od ostalih moških, da smo jim lahko preprečili dostop do samic in, konec koncev, hitrejši od samic samih, da smo jih lahko ujeli ... ali jim pravočasno utekli, če smo se zagreli za njihovo najboljšo prijateljico.

Kratek povzetek te silne 'moškosvetne' evolucijske teorije je povsem preprost – človeška rasa je silovito napredovala, ker se moški nismo želeli odpovedati ženskam, glavno gibalo evolucije pa je tek! Pa vi, radi tečete?

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497