Moskisvet.com
Eric Tse v družbi Belle Hadid.

Novice

Mladenič, ki je čez noč postal eden najbogatejših Zemljanov

A.P.
30. 10. 2019 07.40
0

Si tudi vi želite, da bi se naslednje jutro zbudili bogatejši za nekaj milijonov? Mokre sanje so uresničile svežemu diplomirancu, 24-letnemu Ericu Tseju, mladeniču, za katerega večina še nikoli ni slišala, čeravno prijateljuje z Rihanno in gleda košarkarske tekme v družbi Jao Minga.

Še pred nekaj dnevi je bil Eric Tse ''samo'' otrok nesramno bogatih staršev, v torko jutro pa se je prebudil težak 3,4 milijarde evrov, potem ko sta njegova mama in oče nanj prenesla delež njunega podjetja. Kdo sta njegova starša? Tse Ping in Cheng Cheung Ling. Še vedno ne veste, o kom govorimo? Gre za izvršna direktorja kitajskega farmacevtskega podjetja Sino Biopharmaceutical Limited.

Mladenič, ki je nedavno končal prestižno poslovno šolo Wharton v ameriški Pennsylvaniji, premoženja seveda ni dobil v denarju, pač pa v delnicah. Starša sta nanj prenesla petinski delež podjetja, kar je, izraženo v številkah, 450.000.000 od skupaj 2.250.000.000 delnic in predstavlja 3,57 odstotka delniškega kapitala podjetja. Dokument je podpisala Theresa Tse, Ericova sestra, sicer predsednica podjetja Sino Biopharmaceutical Limited. Poleg premoženja je Tse dobil tudi pomemben položaj v podjetju in sicer je postal izvršni direktor upravnega odbora, za kar bo prejemal 450.000 evrov letne plače in diskrecijski bonus. Pred tem je bil izvršni direktor ene največjih kitajskih kadrovskih agencij Liepin America, katere vodenje je prevzel pri 22. letih, potem ko je diplomiral na univerzi v Pennsylvaniji. S tem deležem se uvršča na Forbesovo lestvico 550 najpremožnejših ljudi na svetu. Prehitel je celo Donalda Trumpa, Stevena Spielberga in ustanovitelja Stabucksa, Howarda Schultza.

Eric Tse v družbi Belle Hadid.
Eric Tse v družbi Belle Hadid. FOTO: Instagram

Tse je s tem prenosom lastništva čez noč postal član azijskega kluba milijonarjev, a ne želi biti medijsko izpostavljen oz. imenovan ločeno od družine. Sodeč po objavi podjetja, ki je o spremembi lastništva obvestila delničarje, namreč Tse želi ostati v ozadju, čeravno smo lahko na njegovem Instagram profilu (ki ga je nedavno zaklenil) videli, da se druži s številnimi slavnimi. Med drugim je poziral v družbi Rihanne, dobitnika zlate olimpijske medalje v plavanju, Sunu Jangu, nekdanjemu košarkarju Jao Mingu, nekdanje prve dame Francije Carle Bruni, princese Charlene ter manekenk Belle Hadid in Lily Aldridge. Še bolj kot z zvezdniki naj bi stkal vezi z nekaterimi pomembnimi kitajskimi politiki, kar pa ni presenetljivo, saj je bil njegov oče član Nacionalnega odbora Kitajske ljudske politične posvetovalne konference (CPPCC), svetovalnega telesa kitajske komunistične partije.

Tse, ki je bil rojen v Seattlu in vzgojen v Pekingu ter Hongkongu, je sicer tudi že prej zajemal življenje z veliko žlico, saj si je med drugim privoščil bordanje na Japonskem, jadranje na Tajskem in plavanje z delfini na Bahamih.

Zuckerberg: ''Nihče si ne zasluži toliko denarja''
Preberi še
Zuckerberg: ''Nihče si ne zasluži toliko denarja''

Po zadnjih podatkih farmacevtski moguli na Kitajskem predstavljajo osem odstotkov bogatašev na listi premožnežev, kar je enkrat več kot pred desetimi leti. Prvič v zgodovini pa se je zgodilo, da je med 10 odstotki najpremožnejših Zemljanov več Kitajcev kot Američanov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 342