Moskisvet.com
Miha Nemec - 6

Novice

Slovenec, ki mu ni para!

N.J./J.V.
20. 05. 2014 09.02
0

Miha Nemec je uspešen slovenski igralec, član SNG Nova Gorica. A ne le to. Je veliko več kot le dober igralec. Je namreč tudi izvrsten kuhar, ki se že dolgo zdravo prehranjuje, v zdravem duhu pa živi cela njegova družina, vključno z ženo Majo, ki je , prav tako kot Miha, igralka.

Miha Nemec - 6
Miha Nemec - 6 FOTO: osebni arhiv

Na gledaliških deskah si že zelo domač, je bila vloga v seriji Mamin dan tvoja prva televizijska vloga?
Tako je, na gledaliških deskah sem v tem trenutku boj domač. V gledališču igram, režiram in zanj celo pišem. Veliko več časa in pozornosti še vedno namenjam temu mediju kot pa snemanju nadaljevank in filmov. Vloga v nadaljevanki Mamin dan seveda ni prva. Sem je bil vesel. Z veseljem se vsake toliko preizkusim pred kamerami.

Miha Nemec - 2
Miha Nemec - 2 FOTO: osebni arhiv
Pa si želiš v prihodnosti še več vlog pred kamerami, imaš morda v načrtu tudi kakšno filmsko vlogo?
Vsekakor z zanimanjem pričakujem, kaj bo o tem imela povedati prihodnost. Trenutno pa se sam ne raztegujem preveč v tej smeri. Navadno je tako, da mora človek sam pokazati interes. Nič ne pride samo od sebe.

Katera je največja razlika med igranjem pred živim občinstvom in pred kamerami? Verjetno je pri prvem več adrenalina, ker je v živo?
Energetska komunikacija med igralci in gledalci v gledališču, pri uspešnih predstavah, je seveda nekaj česar na snemanju ne moreš doživeti. Je pa vzhičenost nad dobro posnetim prizorom pred kamero in dobro odigranim na odru popolnoma enaka. Pri slabo odigranem prizoru pa je huje pred kamero. Je pač posneto.

Kaj po tvojem mnenju naredi dobrega igralca?
Soigralec, režiser,besedilo, vloga… Pri tej stvari je tako, kot kjerkoli drugje. Ljubezen, zaupanje, dajanje, samoironija, humor, delo, delo, delo,…

Miha Nemec bo današnji gost v dramediji Mamin dan. Dramedija, ki je ne smete spregledati! Danes ob 21.05, po oddaji Preverjeno, na POP TV in kadarkoli na VOYO, kjer vam je na voljo 1-tedenski ekskluzivni predogled!
Z gledališčem in igro se ukvarja tudi soproga Maja, sta se tako tudi spoznala?
Ja! Sva, v St. Peterburgu! Sama je takrat pravkar zaključevala 4. letnik študija igre, zelo pogrešala slovensko besedo. Prišla je pozdravit člane našega gledališča, ko smo gostovali v gledališču Vere Komissarzevskaje. V kantini tega gledališča sem kosil in zaslišal ženski glas, ki je rekel: Živijo! Obrnil sem se in zagledal prelep obraz, ki me je sredi St. Peterburga nagovoril slovensko, a ni bil del naše skupine. Mislim, da se mi je roka, z žlico juhe, zaustavila na pol poti do odprtih ust. Vse skupaj je moralo delovati kar precej trapasto. Od tam naprej sem pečen.

Slišali smo, da gledališče ni tvoja edina strast, ampak si menda tudi odličen kuhar, ki prisega na zdravo prehrano. Kaj najraje pripraviš, imaš kakšno svojo specialiteto?
Priprava hrane je zelo kreativno delo, ki lahko razveseli lasten želodec in želodce drugih ljudi. Rad razveseljujem ljudi. Tudi s hrano. Z veseljem pripravim gostom kaj, česar še niso jedli. Rad jih opazujem medtem, ko si na krožniku ogledujejo nekaj čemur še nikdar niso rekli kosilo ali celo hrana. In uživam, če to, kar jim sprva ne gre tako zlahka v usta, kasneje tudi pohvalijo. Večino časa preživim kot vegan. Včasih se pregrešim. Včasih pa kakšen dan jem celo presno. Za tako življenje se je potrebno naučiti kuhati veliko novih jedi. Specialitete so popolnoma preproste jedi. Čim bolj sezonske, sveže, pravkar prinesene iz vrta pred hišo v kateri živimo. Drugače pa se ne neham navduševati na Jogijsko kuhinjo, Krišnovo kuhinjo in Cortesejem.

Glede na to, da sta oba zaposlena v gledališču, kako vama uspeva usklajevati delo z družinskim življenjem?
Večno iskanje ravnovesja med delom in družino…Včasih zdrsnemo na eno stran tehtnice, potem na drugo. Najbolj veseli smo pa kadar nam uspe obdržati ravnovesje. Takrat je tudi najlepše.

Miha Nemec - 3
Miha Nemec - 3 FOTO: osebni arhiv
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382