Moskisvet.com
Michael Schumacher

Novice

To so bile zadnje besede Michaela Schumacherja

M.S.
16. 04. 2024 03.00
3

''Sneg ni optimalen, kaj če bi raje odleteli v Dubaj in skočili s padalom,'' so bile zadnje besede, ki jih je Michael Schumacher izgovoril svoji ženi Corinni nemalo pred usodno smučarsko nesrečo, ki ga je za vso življenje prikovala na bolniško posteljo in od katere je lanskega 29. decembra minilo že 10 let.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Čeprav je bil Michael Schumacher, ki je 3. januarja praznoval 55 let, del enega najnevarnejših športov in so ga na dirkališčih formule ena vedno varovali angeli varuhi – v celotni karieri je utrpel zgolj zlom noge – so si ti tisti dan na belih poljanah Meribela (francoske Alpe) očitno vzeli prosto, saj je nekdanji dirkač formule ena utrpel hude možganske poškodbe. Čeprav še danes ne poznamo njegovega zdravstvenega stanja, mnogi ugibajo, da je Schumacher danes v vegetativnem stanju in da se ne odziva na okolico. Nemec morda lahko vstane in hodi ob pomoči, a da je to njegov maksimum, je že pred leti ugibal nevrokirurg Erich Riederer, medtem ko je zadnji vpogled v Schumacherjevo bolniško sobo ponudil njegov dolgoletni prijatelj Jean Todt.

Tak je Schumacher danes: 'Ni več Michael, kot smo ga poznali', trdi Jean Todt
Preberi še
Tak je Schumacher danes: 'Ni več Michael, kot smo ga poznali', trdi Jean Todt
Takšni prizori so le še lep spomin. Michael Schumacher namreč ne bo nikoli več tak, kot smo ga poznali.
Takšni prizori so le še lep spomin. Michael Schumacher namreč ne bo nikoli več tak, kot smo ga poznali. FOTO: Profimedia
Slavna pevka izgublja boj z boleznijo, ne čuti več mišic
Preberi še
Slavna pevka izgublja boj z boleznijo, ne čuti več mišic

Corinna Schumacher je že pred časom dejala, da ''vsak dan kaže svojo neizmerno moč,'' in dodala, da gredo ''skupaj skozi terapije in da je vse, kar počno, namenjeno njegovemu izboljšanju ...  Trudimo se ostati družina in živeti v skladu s tem, kar je imel Michael rad. Nadaljujemo z življenjem.''

Mineva 10 let od njegove nesreče v francoskih Alpah.
Mineva 10 let od njegove nesreče v francoskih Alpah. FOTO: Profimedia
Patricija o sotekmovalcu: "On je ženskar, ki mu je mar samo za njegov užitek"
Preberi še
Patricija o sotekmovalcu: "On je ženskar, ki mu je mar samo za njegov užitek"

''Vedno smo se skozi dirke prebili varno. Zato sem bila prepričana, da ima angele varuhe, ki pazijo nanj. Morda je to le nek zid, ki si ga postavimo, ker smo naivni, a nikoli nisem pomislila, da bi se lahko Michaelu kaj zgodilo,'' je bila iskrena Corinna. ''Nikoli za to nisem krivila Boga. Bila je samo velika smola, največja smola, ki se ti lahko zgodi v življenju.'' Vse od nesreče se sedemkratni svetovni prvak v formuli ena ni več pojavil v javnosti in še danes ni znana njegova diagnoza. Še največ vpogleda je ponudil dokumentarni film iz leta 2021 z naslovom ''Schumacher'', ko je družina razkrila, da je Michael prisoten, a na drugačen način.

Andrea Massi je hudo zbolel, s tem se bori
Preberi še
Andrea Massi je hudo zbolel, s tem se bori
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382