Moskisvet.com
Michael Schumacher

Novice

Družina Michaela Schumacherja je dobila odškodnino

E.R.
29. 05. 2024 03.00
0

Odškodnino so zahtevali zaradi lažnega intervjuja, ki je bil objavljen v nemški reviji.

Šport

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Družina sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1 Michaela Schumacherja je prejela denarno odškodnino v višini 200.000 evrov od založnika nemške revije, ki je objavila lažni intervju z legendarnim dirkačem, narejen s pomočjo umetne inteligence, piše Sun.

Zato nikoli ne bomo izvedeli, kakšno je resnično stanje Michaela Schumacherja
Preberi še
Zato nikoli ne bomo izvedeli, kakšno je resnično stanje Michaela Schumacherja

Nemška publikacija Die Aktuelle je aprila lani trdila, da je zagotovila 'svetovno ekskluzivo' s hudo poškodovanim velikanom Ferrarija, ki ga v javnosti niso videli vse od njegove smučarske nesreče leta 2013.

Intervju je bil objavljen s Schumacherjevo fotografijo in izjavo nekdanjega voznika: "Moje življenje se je popolnoma spremenilo."  V njem navajajo, da gre za edinstven intervju z Michaelom z odgovori na pereča vprašanja, ki si jih že tako dolgo postavlja ves svet. 

Preostanek članka je napisan v obliki vprašanj in odgovorov, z AI chatbotom, ki je zasnovan tako, da posnema odgovore znanih osebnosti, ki temeljijo na podlagi drugih njihovih odgovorov. Te naj bi domnevno podal sam Michael, v resnici pa je bil za to odgovoren AI. Govoril je celo o fizičnem stanju nekdanjega športnika, družini in prihodnjih možnostih za okrevanje.

To so bile zadnje besede Michaela Schumacherja
Preberi še
To so bile zadnje besede Michaela Schumacherja

Članek z naslovom 'Moje življenje se je popolnoma spremenilo' se je začel z besedami: 'Priložnost, da se enkrat pogovorim z njim. Da ga vprašam, kako je v resnici'.  Die Aktuelle je naposled le priznala, da je citate, ki so z nazornimi podrobnostmi opisovali njegove poškodbe, zapisal chatbot.

Pretekli teden je nemško delovno sodišče v Münchnu razkrilo, da je matična družba revije Funke Media plačala 200.000 evrov odškodnine družini Schumacher, potem ko je ta zagrozila s tožbo. Takratnega urednika revije, ki je objavila lažni intervju, so takoj odpustili.

Nove podrobnosti, Schumacher z družino sedi za mizo
Preberi še
Nove podrobnosti, Schumacher z družino sedi za mizo

Mimogrede, zdravstveno stanje Michaela Schumacherja je že več kot 10 let zavito v tančico skrivnosti. Legendarni voznik formule 1 si po smučarski nesreči 29. decembra 2013 ni več opomogel in se še naprej skriva pred javnostjo. 

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: sportlife.story.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497