Moskisvet.com
Michael Jackson

Novice

Michael Jackson: Prve posledice šokantnega dokumentarca

T.G./STA
07. 03. 2019 13.01
1

Le nekaj dni po premieri dokumentarnega filma o Michaelu Jacksonu Leaving Neverland, so se nekatere radijske postaje v Kanadi in na Novi Zelandiji odločile, da ne bodo več predvajale njegove glasbe.

Jacksonovi podporniki pa so z vsemi topovi napadli Oprah, da širi laži brez preverjanja dejstev.
Jacksonovi podporniki pa so z vsemi topovi napadli Oprah, da širi laži brez preverjanja dejstev. FOTO: Profimedia

Dokumentarni film, v katerem vidimo dve domnevni žrtvi, danes 36-letnega Wada Robsona ter 40-letnega Jamesa Safechucka, ki naj bi ju Michael Jackson spolno zlorabljal, je sprožil veliko prahu in polemik.

Robson in Safechuck v filmu opisujeta, kako ju je Jackson spolno zlorabljal od sedmega oziroma desetega leta dalje. Nanj so se odzvali številni tuji zvezdniki, med drugimi tudi Oprah Winfrey, ki je Robsona in Safechucka gostila tudi v eni od svojih oddaj.  Oprah je dejala, da gre za prelomen trenutek, ki ne zadeva le Jacksona, ampak razgalja celotno korupcijo družbe. "Sama sem posnela 217 epizod svoje oddaje o spolnih zlorabah in skušala ljudem pokazati, da ne gre le za zlorabo, ampak tudi za zapeljevanje. Reed je v štirih urah storil to, kar sem sama skušala v 217 urah," je dejala.

Wad Robson in James Safechuck z režiserjem
Wad Robson in James Safechuck z režiserjem FOTO: Profimedia

Podobno menijo tudi druge slavne voditeljice, kot je Ellen DeGeneres, ki je med oddajo tvitala, da upa, da to vsi gledajo. Igralka Rose McGowan, ki je odmeven glas gibanja Jaz tudi, je za izjemen pogum pohvalila tako ustvarjalce filma kot Oprah Winfrey. Jacksonovi podporniki pa so z vsemi topovi napadli Oprah, da širi laži brez preverjanja dejstev. To je tvitnil tudi Jacksonov brat Jermaine. Glasbenikov nečak Taj je izjavil, da bi strica spravilo v jok, če bi slišal, kaj govorita Robson in Safechuck. Še posebej Robson, ki je bil dober družinski prijatelj. Zagotovil je, da je bilo stričevo srce čisto, da je tudi sam večkrat prespal pri njem na posestvu Neverland in da ni bilo niti sledu o kakšni spolnosti. "Umrl je, mrtev je. Upam, da lahko nadaljujemo dediščino, ki jo je dal številnim otrokom, številnim ljudem," je izjavil Stevie Wonder, ki je s tem skušal povedati, da je glasbena dediščina nekaj drugega kot obtožbe.

Pevčeva hčerka Paris Jackson je dejala, da ji je film uničil kariero. 20-letnica si namreč že nekaj časa želi uspeti kot igralka, zaradi dokumentarnega filma pa je sedaj prepričana, da ji bo ta stal na poti do novih vlog. 

20-letnica je prepričana, da je film uničil njeno kariero.
20-letnica je prepričana, da je film uničil njeno kariero. FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382