Moskisvet.com
Matias Messi (prvi z leve) se je znasel za zapahi.

Novice

Messi pristal za zapahi

Ma.K.
07. 10. 2015 08.38
11

Po tem ko so Lionela Messija oprali krivde v postopku zaradi suma utaje davkov, se je sedaj, kot kaže, na napačni strani zakona znašel tudi njegov brat Matias.

Matias Messi (prvi z leve) se je znasel za zapahi.
Matias Messi (prvi z leve) se je znasel za zapahi. FOTO: Facebook
Matiasa Messija, starejšega brata nogometnega velemojstra Lionela Messija, so pred dnevi na argentinskih ulicah ustavili policisti, ki so opravljali kontrolo prometa. Ta možem v modrem najprej ni želel pokazati vozniškega in prometnega dovoljenja, češ da ne ve, kam ju je dal. Po daljšem pregovarjanju je vendarle prebrskal predal in jim izročil zahtevana dokumenta, a se je zdel policistom sumljiv, zato so se odločili opraviti podrobnejši pregled njegovega vozila.  

Možje v modrem so v sprednjem predalu Messijevega avtomobila odkrili pištolo, za katero ni imel ustreznega dovoljenja, zato so ga aretirali. To pa je privedlo do prepira, v katerem si je brat štirikratnega svetovnega prvaka v nogometu lažje poškodoval obraz, eden izmed policistov nogo, drug pa koleno. Policista sta vročekrvnega Argentinca nato le obvladala in ga odpeljala v pripor. Leta 2008 je bil Matias Messi sicer že enkrat aretiran zaradi nezakonitega posedovanja orožja.

Bratje Messi
Bratje Messi FOTO: Instagram

Na sodišče skoraj tudi slaven brat

Pred sodiščem v Barceloni bi se skoraj moral zagovarjati tudi Matiasov svetovno znani brat Lionel, in sicer zaradi suma davčne utaje v višini 4,1 milijona evrov. Lionela so oprali krivde, saj naj bi takrat za Messijeve finance skrbel njegov oče, nogometaš, takrat še mladoleten, pa s samimi postopki ni bil seznanjen in o izmikanju davkom ni vedel nič, poroča v današnji izdaji španski El Pais.

Gre za obtožbe, ki se nanašajo na obdobje od 2007 do 2009, Messiju oziroma njegovemu očetu očitajo poslovanje prek fiktivne poslovne mreže, katere namen je bil izmikanje plačevanju davkov, ki so izvirali od prihodkov, prisluženih s trženjem. Tako Messijev oče kot sin sta obtožbe zanikala, češ da sta vedno poravnala vse davčne obveznosti. Messijev oče Jorge je sicer avgusta 2013 davčnim oblastem nakazal pet milijonov evrov, torej zahtevano vsoto, vključno z obrestmi, ki so se nakopičile v tem obdobju. Naknadno je Messi plačal še deset milijonov evrov, s čimer je poravnal še terjatev za leti 2010 in 2011.

 

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497