Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Novice

Medicinski sestri pred prvo izmeno dejali, naj sestavi oporoko

A.P.
29. 03. 2020 06.00
1

Medicinska sestra iz škotskega Glasgowa, ki te dni zdravi obolele za novim koronavirusom, trdi, da ji je vodstvo svetovalo, naj pred prvo nočno izmeno sestavi oporoko in uredi druge pravne dokumente za primer smrti.

28-letna medicinska sestra Amber Cowan je s kolegicami doživela grozljivo popotnico pred začetkom dela v nočni izmeni na intenzivnem oddelku v škotski bolnišnici, kjer se zdravijo oboleli za covidom-19, potem ko so jo nadrejeni prosili, naj pred začetkom spiše oporoko.

Nesmrtni stoletnik: rojen v času pandemije španske gripe, zdaj premagal koronavirus
Preberi še
Nesmrtni stoletnik: rojen v času pandemije španske gripe, zdaj premagal koronavirus

Na zdaj že izbrisanem profilu na Twitterju je zapisala: ''Ko ti pri 28 letih rečejo, da si uredi pokojnino in oporoko. Prva nočna izmena na intenzivnem oddelku in že nam primanjkuje osebja. Prosim, vzemite karanteno resno.''

Ljubezen je v zraku: v času karantene neznanko na zmenek povabil z dronom
Preberi še
Ljubezen je v zraku: v času karantene neznanko na zmenek povabil z dronom

Po nekaterih poročanjih so (bile) medicinske sestre v Veliki Britaniji prisiljene delati in zdraviti obolele paciente brez primerne zaščitne opreme. Mnogi uporabniki Twitterja so pozdravili pogum mlade medicinske sestre in njenih kolegic. ''Kot bi šli vojaki v vojno. Ste v prvih bojnih črtah, za kar smo vam neizmerno hvaležni,'' je zapisal eden izmed njih.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382