Moskisvet.com
Nadia

Novice

Medicinska sestra bolnike oskrbovala v spodnjem perilu

A.P.
22. 05. 2020 08.41
0

23-letna medicinska sestra Nadia je v Rusiji povzročila pravi vihar, potem ko se je pred bolniki pojavila v spodnjem perilu.

Diplomirano medicinsko sestro Nadio (njen priimek ni znan) so pacienti v bolnišnični sobi fotografirali oblečeno zgolj v spodnje perilo, ki ga je nosila pod prosojno zaščitno opremo. Fotografije so hitro obšle svet in in proti njej je stekel disciplinski postopek zaradi kršenja pravil oblačenja, a so ji v bran hitro stopili zdravstveni kolegi in tudi politiki, na njen naslov pa je tudi že priromala ponudba za delo v modni industriji.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!
Neznani umetnik v Benetkah na ogled postavil marmorno skulturo falusa
Preberi še
Neznani umetnik v Benetkah na ogled postavil marmorno skulturo falusa

Številni zdravniki in drugo zdravniško osebje, ki je sestri stopilo v bran, je zahtevalo, da vodstvo bolnišnice umakne disciplinski postopek zoper njo, saj se je incident zgodil, ker ni dobila ustreznih zaščitnih oblačil, saj na regionalni kliniki v Tuli za osebje, ki dela na oddelku za bolnike s covid-19, občasno zmanjka medicinske opreme. Pomanjkljivo naj bi bila oblečena tudi, ker je pod obleko zelo vroče in se ni zavedala, da je tako prosojna. ''Če se obrne na nas, ji bomo ponudili pomoč,'' je bila jasna tudi dr. Anastasia Vasiljeva, vodja ceha zdravnikov, ki je bila do zdaj zelo kritična do odziva ruske oblasti na epidemijo covid-19. ''Problem, da obleke ne dosegajo standardov, ni problem medicinske sestre, ampak vodstva bolnišnice. Fotografije kažejo, da je nosila neke vrste plastično zaščito. Treba se je osredotočiti na neustrezno obleko in ne na spodnje perilo,'' je dejala Vasiljeva in dodala, da ustrezne ''zaščitne obleke niso prosojne in morajo biti iz drugega materiala. Sestra ni kršila nobenega zakona, in ne vidim razloga, da bi morala ogrožati svoje zdravje, če ji je bilo v njej prevroče.''

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!
Bi ji pripisali 70 let?
Preberi še
Bi ji pripisali 70 let?

Sestra, ki je pod obleko nosila modrček znamke Love Flirt, je, kot rečeno, zanimanje vzbudila tudi pri modni znamki spodnjega perila Miss X. Njena direktorica Anastasija Jakuševa je dejal, da želi, da sestra iz Tule postane njihov model. ''Pripravljeni smo ji poslati ekskluzivni komplet perila, da ga pomeri, z njo pa želimo v prihodnosti skleniti tudi pogodbo.''

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 342