Moskisvet.com
Maraton na balkonu

Novice

Maraton odtekel kar na balkonu!

A.P.
23. 03. 2020 06.00
0

Številni ljudje, ki so vajeni aktivnega življenjskega sloga, se v času karantene zaradi novega koronavirusa komajda zadržujejo doma, a neki Francoz se je znašel do te mere, da ga niti samoizolacija ni ustavila, da ne bi pretekel maratona – odtekel ga je namreč kar doma!

Tako kot večina izmed nas je tudi 32-letni Francoz Elisha Nochomovitz zaradi koronavirusa te dni prisiljen biti doma. A ker želi ostati v formi, se je odločil, da preteče maraton. In ga je – na svojem balkonu v predmestju mesta Toulouse, ki v dolžino meri vsega 7 metrov! Na njem je pretekel razdaljo 42,2 kilometra – odtekel je preko 6.000 dolžin balkona – za razdaljo pa je potreboval 6 ur in 48 minut. Pred tem je sicer odtekel že 36 pravih maratonov, njegov najboljši čas pa je polovico boljši od tega.

Alfa Mikić ima za vas pomembno obvestilo!
Preberi še
Alfa Mikić ima za vas pomembno obvestilo!

Čas resda ni zavidljiv, a namen ni bil podiranje rekordov, pač pa telesni in psihični izziv, s katerim se je hkrati poklonil zdravstvenemu osebju, ki se neumorno bori z novim koronavirusom. Njegov podvig so z zanimanjem spremljali številni sosedje, njegova glavna skrb pa je bila, da ne bo začel presedati tem, ki živijo pod njim. Med tekom ga je spodbujalo tudi dekle, ki mu je prinašalo pijačo in čokoladne bonbončke. Metre na balkonu mu je štel števec korakov.

Novi koronavirus mu je sicer prekinil priprave na maraton. ''Razmišljam sem o vsem mogočem – o prihodnosti, športu, gospodarstvu in financah. V zgodovinskih knjigah smo se učili o vojnah in orožju, kar se dogaja, pa je zunaj našega dosega,'' je povedal po pretečenem maratonu.

Dončić sprejel izziv z WC papirjem, tako se je končalo ...
Preberi še
Dončić sprejel izziv z WC papirjem, tako se je končalo ...

Francoske oblasti sicer še vedno dovoljujejo tek v parkih, a morajo tekači za kaj takega izpolniti poseben obrazec in navesti, zakaj so zapustili dom.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382