Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Novice

Mama lastnoročno izkopala podzemni rov, da bi iz zapora rešila sina

A.P.
07. 08. 2020 06.00
2

Življenje piše neverjetne zgodbe in ta definitivno sodi mednje. V Ukrajini so nedavno aretirali žensko, ki je lastnoročno kopala predor v bližini zapora, da bi iz njega rešila svojega sina, ki tam preživlja dosmrtno kazen.

Nedavno so v Ukrajini aretirali 51-letno žensko, potem ko so odkrili, da je koplje podzemni tunel blizu zidov zapora v kraju Nikolajev, kjer je zaprt njen sin, ki tam prestaja dosmrtni zapor zaradi umora. Čeprav nič ne opravičuje njenega dejanja, ji gre čestitati za njen podvig, saj jih je uspelo izkopati 10-metrski rov več kot tri metrov globoko in to brez pomoči strojev. Zaradi tega zdaj tudi njej grozi zaporna kazen.

Maček, ki je tihotapil droge, pobegnil iz zapora
Preberi še
Maček, ki je tihotapil droge, pobegnil iz zapora

Vse skupaj je neimenovana Ukrajinka skrbno načrtovala in pred začetkom kopanja najela stanovanje v bližini zapora. Rov je kopala z lopatami, krampom in drugim ročnim orodjem. Sprva je skopala več kot tri metre v globino, preden pa so jo zasačili, je prišla 10 metrov v dolžino in že prišla pod zidove zapora. Kopala je zgolj ponoči, da ne bi pritegnila pozornosti, na mesto vhoda v rov pa se je pripeljala z električnim skirojem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za odstranjevanje ruševin je uporabljala voziček iz vezane plošče. Zemljo je odlagala blizu zapuščene garaže, v neposredni bližini izkopa. Do takrat, ko so jo prijeli, je odstranila okoli tri tone zemlje, za kar je potrebovala tri tedne, v stanovanju pa je policija našla večinoma ročno orodje za kopanje. Ko so pristojni njeno fotografijo pokazali domačinom, je ti niso prepoznali. ''Ženska se je temeljito pripravila. Morda je hčerka rudarja,'' je dejal domačin Sergej Pilnyansky. ''Skopati tri metre globoko luknjo ni lahko delo, posebej ne brez bagra ali česa podobnega.'' Kljub temu, da je zagrešila zločin, so bili številni Ukrajinci nad njenim početjem navdušeni. ''To je prava mama, ne pa mame, ki zapustijo svoje otroke.'' Ni jasno, kako so jo zasačili, je pa 51-letna Ukrajinka dejanje priznala. Trenutno je v priporu, grozi pa ji zaporna kazen.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376