Moskisvet.com
Luka Dončić

Novice

Luka Dončić brez sramu priznal svojo največjo strast

M. A.
05. 12. 2018 10.54
0

Čeprav Luka Dončić hitro postaja veliko ime v svetu košarke, je kljub vsemu še vedno najstnik. Simpatični Luka, ki bo čez dobra dva meseca praznoval 20. rojstni dan, pa čas, ko ni na igrišču, najraje preživlja enako kot njegovi vrstniki: ob igranju računalniških iger.

Ne zgodi se pogosto, da se 19-letnik tako hitro vzpne po lestvici najboljših košarkarjev, kaj šele da mu pripade laskavi naziv novinca meseca. Slovenski košarkarski čudežni deček Luka Dončić je namreč že po dobrem mesecu osvojil prvo nagrado v ligi NBA, ki pa ga je ’zmotila’ med igranjem računalniške igre.

Predstavniki sedme sile so bili med intervjujem nad Lukovim dosežkom navdušeni, eden izmed njih pa ga je vprašal, kaj je počel, ko je izvedel za novico, o kateri sanjajo mnogi. Luka se je navihano nasmejal in brez zadržkov priznal: ’Igral sem Fortnite.’

Luka Dončić objavil fotografijo, ki je navdušila Slovenijo
Preberi še
Luka Dončić objavil fotografijo, ki je navdušila Slovenijo
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kdor na Instagramu sledi Dončiću, zagotovo že ve, da je prav računalniška igra Fortnite poleg košarke Lukova velika strast. Pogosto namreč objavi fotografijo med igranjem, včasih pa ga ob tem na skrivaj fotografira tudi njegovo dekle, Anamaria Goltes. Fortnite je sicer v zadnjem letu ena najpriljubljenejših računalniških iger na svetu, uvršča pa se v žanr ’battle royal’; to so preživetvene igre, kjer poskušaš premagati nasprotnike in postati zadnji preživeli. V dobrem letu je Fortnite postal prava kultna igra, zaradi katere po svetu prirejajo turnirje, poleg Dončića pa so tudi številne druge zvezde že priznale, da ga redno igrajo, med drugim tudi Drake, Roseanne Barr in Joe Jonas.

Luka Dončić ima že milijon oboževalcev
Preberi še
Luka Dončić ima že milijon oboževalcev
Če igrate Fortnite, se boste nekega dne mogoče borili prav z Luko Dončićem.
Če igrate Fortnite, se boste nekega dne mogoče borili prav z Luko Dončićem. FOTO: Profimedia

Fortnite Battle Royale lahko igra do sto igralcev naenkrat, odločite pa se lahko, ali igrate sami, v paru ali pa ekipno; največ štirje naenkrat proti drugim. V vsakem primeru je vaš cilj enak: ohraniti morate svoje življenje in na koncu postati edini preživeli. Ob tem se morate boriti, da pridete do orožja, ki bo vaš cilj olajšal. Ocenjeno je, da v dobrem letu po izidu igro igra že več kot 200 milijonov ljudi po vsem svetu, skupaj pa naj bi ustvarjalci zaslužili že 900 milijonov evrov.

Fortnite je v kratkem času postala izredno priljubljena igra, ocenjeno je, da jo igra že več kot 200 milijonov ljudi.
Fortnite je v kratkem času postala izredno priljubljena igra, ocenjeno je, da jo igra že več kot 200 milijonov ljudi. FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394