Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Novice

Leži v postelji in zasluži okoli 5.000 evrov mesečno!

N.J.
30. 12. 2014 07.50
18

Čeprav gre na prvi pogled za izjemno preprosto delo, je ležanje v postelji za moškega, ki se je nekoč komaj prebijal iz meseca v mesec, vse prej kot enostavno.

Drew Iwanicki opravlja delo, o katerem marsikdo samo sanja. Vse, kar počne, je, da leži v postelji, njegov bančni račun pa se iz dneva v dan polni. Njegov delodajalec je – ne boste verjeli – NASA.

Kot je povedal za medije, je po naključju naletel na razpis za prosto delovno mesto pri Nasi in nemudoma poslal prijavo. Pri NASI so se odločili zanj in moški je lahko pričel s svojim (ne)delom.

Po tri mesece skupaj samo leži ...

Njegovo delo poteka tako, da tri mesece samo leži v postelji, vesoljska agencija pa analizira odzive mišic na tovrstno (ne)aktivnost, ki jim je v pomoč pri proučevanju morebitnih telesnih odzivov, ki jih lahko astronavti pričakujejo v vesolju. V vesolju naj bi namreč, ker gre za breztežnostni prostor, enako prihajalo do atrofije mišic. Iwanicki, ki je na spletu objavil nekaj selfijev, v te namene živi v Teksasu v Nasinem raziskovalnem središču, za svoje delo pa prejme plačilo v višini 14.000 evrov na en cikel, kar je skoraj 5 tisočakov na mesec.

Kot je dejal, je delo, čeprav ni videti, izjemno naporno, saj je ves čas priklenjen na posteljo, a mu očitno ni prav nič hudo. Vse je pozval, da NASA išče še nove prostovoljce, ki jih čaka enako delo – in prav tak zaslužek. Ni slabo, kajne?
 

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400