Moskisvet.com
Levi

Novice

Leva bi raztrgale levinje

U.K.
07. 09. 2018 12.43
1

Čuvaji parka so morali rešiti leva, ki ga je napadel trop levinj. Na srečo se je vse skupaj končalo brez hujših poškodb, a bi se za leva lahko končalo precej slabo.

Precej nenavadna zgodba prihaja iz Velik Britanije. V West Midlands Safari Parku so pazniki namreč morali rešiti vodjo krdela, ki bi ga sicer ubile njegove levinje. 

Butalno
Video posnetek, ki se je pojavil na spletu kaže kako se devet levinj spravi na samca, ki leži na skali. Očitno so levinje ugotovile, da je njihov vodja star in nemočen. V divjini namreč levinje pogosto ubijejo vodjo krdela, ko ta postane prestar in ni dovolj močan, da bi se ubranil. 

Očitno so resnične kraljice krdela levinje.
Očitno so resnične kraljice krdela levinje. FOTO: Profimedia

Reševalci
Na srečo samca so bili prisotni zaposleni na safariju, ki so smrt leva preprečili z gasilnim aparatom. Samec je imel nekaj poškodb, a so sporočili, da nobena ni smrtonosna. Levinje občasno same odstranijo vodjo krdela, da v trop lahko pride mlajši lev. Takšen način življenja se zdi precej brutalen, a na takšen način narava preprečuje, da bi prišlo do parjenja znotraj družine. Levinje so namreč najpogosteje v sorodu. In to je v nekem smislu tudi dokaz, da levjemu krdelu v resnici vladajo levinje in ne levi. 

Lov
Dolgo časa je veljalo, da plen lovijo samo levinje, ki nato hanijo leva. Čeprav je to pogosto res, pa vse več posnetkov kaže, da lovijo tudi levi in da so pri tem zelo uspešni. Prav tako se je izkazalo, da lahko samec postane del krdela samo, če ga sprejmejo samice. Tako da, če pogledamo realno sliko (in malce posplošimo), samec ni vodja krdela ampak plačan prostitut. Navadno se levinje samca nekje v teh letih naveličajo in si najdejo mlajšega. Toliko o kralju živali.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400