Moskisvet.com
Bi drogo na recept? - 3

Novice

Legalizirali bodo marihuano

U.K.
31. 07. 2012 10.37
62

Iz Urugvaja je prišla kar malce presenetljiva novica. Kot kaže, bodo legalizirali prodajo marihuane.

Predsednik Jose Mujica je dejal, da je to edini korak, kako imeti nadzor nad prodajo zaenkrat prepovedane marihuane.

„Nadzorovali bomo proizvodnjo na kmetijah in verjamemo, da bomo s tem ustavili ilegalno preprodajo droge. Seveda pa moramo paziti, da ne bomo prizadeli sosednjih držav, saj nočemo postati center mednarodne preprodaje drog,“ je dodal predsednik Mujica.

Urugvajska vlada namreč verjame, da ilegalna preprodaja marihuane predstavlja precej večjo grožnjo kot sama marihuana. In s tem bodo najverjetneje res uporabnike odmaknili od kriminalcev, samo marihuano pa od bolj nevarnih drog, kot je recimo heroin in tako naprej.

Predsednik Mujica je celo dejal, da bi morali marihuano legalizirati povsod po svetu in dodal, da recimo alkohol povzroči precej več smrtnih žrtev kot marihuana.

V Urugvaju, kjer je konzumacija marihuane že legalna, verjamejo, da bodo z legalizacijo proizvodnje rešili več problemov, povezanih z drogami, saj verjamejo, da prepoved določenih drog ustvarja več problemov kot sama droga. Vendar ljudje ne bodo smeli sami gojiti marihuano za osebno uporabo. Država naj bi ustanovila posebne mreže in klube, ki bodo smeli prodajati marihuano. Kupili jo bodo lahko le starejši od 18 let in maksimalno 30 gramov na mesec.

Predsednik Mujica je še dodal, da je prepoved marihuane preprosto zastarela. Seveda pa nasprotniki legalizacije trdijo, da marihuana pač vodi v bolj nevarne droge in da se bodo za prepoved nenehno borili.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (62)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497