Moskisvet.com
Krvava reka v Rusiji

Novice

Krvava reka ogroža lokalno prebivalstvo

M.K.
14. 02. 2019 08.40
1

Strašljive slike tako imenovane 'reke krvi' so v Rusiji sprožile pereče pozive javnosti k nujnim ukrepom, saj obstaja velika možnost, da pride do kontaminacije okolice.

Voda je postala rdeče barve po domnevnem odlaganju bioloških odpadkov bližnje perutninske predelovalne tovarne v regiji Primorsky, kjer je pred nedavnim izbruhnila ptičja gripa. Lani je bilo v tovarni zaklanih okoli 230.000 piščancev. Lokalno prebivalstvo je mnenja, da so kri zaklanih živali nelegalno izlili v reko.

Lani je bilo v tovarni zaklanih okoli 230.000 piščancev.
Lani je bilo v tovarni zaklanih okoli 230.000 piščancev. FOTO: Profimedia

Domačini so povedali, da je bil vonj, ki se je razlegal po okolici ob času, ko je reka spremenila barvo, preprosto neznosen. Slike so nastale v neposredni bližini tovarne, v manjši vasi Noviy v okrožju Nadezhdinskiy.

V manj kot enem mesecu pričakujejo prihod rac selivk, ki bi lahko potencialno povzročile kontaminacijo večje regije.
V manj kot enem mesecu pričakujejo prihod rac selivk, ki bi lahko potencialno povzročile kontaminacijo večje regije. FOTO: Profimedia

Ruske lokalne oblasti so na lokacijo poslale inšpektorje. Prebivalci v bližini zlovešče reke pa se ta čas bojijo za svoje zdravje. Za nameček v manj kot enem mesecu pričakujejo prihod rac selivk, ki bi lahko potencialno povzročile kontaminacijo večje regije.

Voda je postala rdeče barve po domnevnem odlaganju bioloških odpadkov bližnje perutninske predelovalne tovarne v regiji Primorsky, kjer je pred nedavnim izbruhnila ptičja gripa.
Voda je postala rdeče barve po domnevnem odlaganju bioloških odpadkov bližnje perutninske predelovalne tovarne v regiji Primorsky, kjer je pred nedavnim izbruhnila ptičja gripa. FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400