Moskisvet.com
Kraljica Elizabeta II.

Novice

Droga v kraljevi palači: Kraljica v šoku!

N.J.
01. 08. 2014 13.05
16

Zadnje dni vsi pozornost namenjajo praznovanju rojstnega dne malega princa Georgea, a nad kraljevo družino se je zgrnil temen oblak – vpleteni so v škandal z drogo, poročajo tuji mediji.

Kraljica Elizabeta II.
Kraljica Elizabeta II. FOTO:

Gre za 5 let starega tekaškega konja, ki sliši na ime Estimate in je na tekmovanju Royal Ascot v preteklem letu osvojil Gold Cup. Konj, ki ga trenira Sir Michael Stoute, je bil pozitiven pri testu na prepovedane substance.

Prepovedana droga naj bi se nahajala v krmi za konja, kraljico Elizabeto II. pa so pristojne oblasti nemudoma obvestile o rezultatih testiranj njenega žrebca. »Britanski odbor za konjske dirke (British Horseracing Authority) je obvestil, da vzorec, pridobljen po dirki, vsebuje velik delež morfija, substance, ki je bila na dan dirke prepovedana,« je sporočil John Warren, kraljičin svetovalec za dirke. Estimate pa menda ni edini konj, ki je bil pod vplivom droge – z isto krmo naj bi hranili še pet drugih konjev.

Estimatova zmaga na dirki je kraljici sicer prinesla naziv prve monarhinje, ki je osvojila Gold Cup, hkrati pa še denarno nagrado v višini 155.960 funtov.
 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382