Moskisvet.com
Pametni kovček vam bo sledil, vi pa ga boste lahko v primeru kraje izsledili.

Stil

Kovček, ki vas zasleduje

N.J.
12. 10. 2012 13.28
1

Kovčki so običajno nerodni za prenašanje, neredko pa se zgodi, da se kakšen na letališču tudi 'izgzubi'. V izogib tem težavam so strokovnjaki izumili kovček, ki ga ni treba nositi, temveč ta zasleduje svojega lastnika, v primeru kraje pa ga je mogoče tudi izslediti.

Potovanje naj bi pomenilo nekaj prijetnega in sproščujočega, vendar pa zahteva ogromno organizacije, vključno s pakiranjem in nošnjo velikokrat pretežkih kovčkov po letališčih, vse skupaj pa postane še bolj zapleteno, če se kovček nekje izgubi.

Pametni kovček vam bo sledil, vi pa ga boste lahko v primeru kraje izsledili.
Pametni kovček vam bo sledil, vi pa ga boste lahko v primeru kraje izsledili. FOTO: YouTube

Podjetje Ideactionary je zato oblikovalo poseben kovček hop!. Ta je opremljen z Bluetooth napravo, ki omogoča, da kovček ne le zasleduje svojega lastnika, temveč ga je v primeru kraje mogoče celo izslediti.

Kovček, ki ga je oblikoval Rodrigo Garcia Gonzales, ima na dnu vgrajen poseben sistem, ki omogoča, da se premika naprej in obrača levo ter desno, trije Bluetooth sprejemniki, ki so prav tako vgrajeni v kovček, pa omogočajo povezavo s pametnim telefonom lastnika, ki mora imeti naloženo ustrezno aplikacijo. Signal nato določa lokacijo uporabnika, da mu kovček lahko sledi, če telefon pride v območje brez signala pa se kovček ustavi in telefon začne vibrirati ter tako opozarjati lastnika.

Obstoječa različica kovčka je prototipna, bo pa kovček prav gotovo kmalu dostopen tudi na prodajnih policah.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 390