Moskisvet.com
Lamar Odom

Novice

Ali to pomeni košarkarjev konec?

N.J.
02. 09. 2013 10.06
0

Lamarju Odomu, ki so ga pred nekaj dnevi razglasili za pogrešanega, a se je v resnici nahajal v enem od losangeleških hotelov, so v zadnji sezoni opravili kar šest pregledov krvi. Analize so pokazale, da 33-letni košarkar uporablja močno protibolečinsko zdravilo OxyContin, vendar pa ni bil zaradi tega izključen iz lige NBA, kajti za zdravilo je imel veljaven zdravniški recept, poroča RadarOnline. Dejstvo pa je, da je njegov agent Jeff Schwartz za medije potrdil, da košarkar in mož zvezdnice resničnostnih šovov Khloe Kardashian prestaja težko obdobje.

NBA-jevec Lamar Odom naj bi svojo ženo Khloe Kardashian prevaral kar dvakrat.
NBA-jevec Lamar Odom naj bi svojo ženo Khloe Kardashian prevaral kar dvakrat. FOTO: Reuters
Lamar Odom naj bi trpel za odvisnostjo od sintetične oblike morfija, substance, ki je dvakrat močnejša od narkotika. Njegov priljubljen način rabe drog je kajenje. "Lamar je kadil OxyContin, ki so ga našli v njegovi v krvi pri mnogih analizah. Ker pa je imel veljavni zdravniški recept za zdravilo, v njegovem primeru ni šlo nikoli za zlorabo prepovedanih substanc in kršitev. Recept mu je dovolil, da se je izmikal pravilom. Kadil je in za to ni bil nikoli kaznovan," je za RadarOnline povedal neznani vir.

33-letnik pa naj ne bi bil odvisen le od OxyContina, temveč tudi Ambiena, sedativa, ki se uporablja za zdravljenje nespečnosti. Nekateri poročajo, da naj bi redno jemal tudi kokain. Vendar pa vir z 'insajderskimi' novicami iz lige NBA zatrjuje, da Lamar prav gotov ni jemal kokaina. Tega bi v analizah krvi namreč zaznali, saj spada med prepovedane droge

NBA vsako sezono, med 1. oktobrom in 30. junijem, napoti vse igralce na štiri nenapovedane teste, izven sezone (med 1. julijem in 30. septembrom) pa igralce čakata še dve nenapovedani testiranji. V kolikor pri posamezniku ugotovijo, da je užival katero od prepovedanih substanc (na primer kokain, speed, heroin, LSD ), temu sledi takojšnja izključitev iz lige. Če bi Lamar bil na katerem od testiranj pozitiven, bi torej takoj sledile sankcije.

Škandal z zlorabo drog in njegovo domnevno izginotje pa nista edini razlog, zakaj je Lamar zadnja dva meseca v medijih vroča tema. Mnogi so se o njem razpisali tudi, ker naj bi kar dvakrat prevaral svojo ženo Khloe, in sicer z dvema različnima ženskama. Čeprav se škandali z varanjem običajno hitro poležejo, pa se zadnji, torej glede jemanja drog, verjetno ne bo. Nenazadnje se je Odom zaradi uživanja prepovedanih substanc že znašel v težavah - leta 2001 so ga suspendirali iz ekipe LA Clippers zaradi uživanja marihuane.

Lamar Odom
Lamar Odom FOTO: Twitter

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394