Moskisvet.com
Corona pivo

Novice

Koronavirus usoden za pivo Corona

A.P.
04. 04. 2020 14.00
0

Znamka piva, ki si deli ime s koronavirusom, je bilo zaradi ukrepov mehiške vlade prisiljeno ustaviti proizvodnjo priljubljenega pia

Mehiška skupina Modelo, ki vari pivo Corona – pivovarna je sicer v lasti belgijske pivovarne Anheuser-Busch InBev, ki je največji svetovni pivovar – je sporočila, da začasno ustavlja proizvodnjo tretjega najbolj priljubljenega piva na svetu. Čeprav omenjeno pivo nima nobene veze z novim koronavirusom, so ga ob izbruhu mnogi povezovali z njim, kar pa v nasprotju s pričakovanju ni vplivalo na prodajo, saj se danes pivo prodaja še bolje kot sicer. Corona in Modelo sta najbolj prodajani pivi skupine Modelo, ki je v prvih treh tednih marca zabeležil 24 odstotkov višjo prodajo v primerjavi z istim obdobjem lani. Corona v medicinskem smislu sicer označuje tip virusa, ki ima obliko krone, medtem ko je pri pivu Corona, ki se prodaja v 180 državah sveta, zlatorumena krona njen zaščitni znak.

Corona se za določen čas poslavlja s prodajnih polic.
Corona se za določen čas poslavlja s prodajnih polic. FOTO: Shutterstock

Do prekinitve proizvodnje je prišlo zaradi ukrepov mehiške vlade v luči pandemije koronavirusa, saj je vlada proizvodnjo piva označila koz nebistveno v času razsajanja bolezni covid-19. Pred dnevi je mehiška oblast zoper boja proti virusu vse do 30. aprila uvedla prekinitev vseh življenjsko nepomembnih dejavnosti tako v javnem, kot zasebnem sektorju.

''Življenja smo reševali že prej, vendar nas zdaj svet še bolj potrebuje''
Preberi še
''Življenja smo reševali že prej, vendar nas zdaj svet še bolj potrebuje''

Skupina Modelo s sedežem v Mexico Cityju je sicer v času pandemije medtem že zmanjšala proizvodnjo, njeno vodstvo pa meni, da bi ''vlada morala odobriti pivo kot proizvod agroindustrije.'' S tem bi lahko izvedli krizni plan, ko bi tri četrtine zaposlenih delalo od doma, distribucija piva pa bi potekala nemoteno.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376