Moskisvet.com
seks v kuhinji

Novice

Kolikokrat seksa povprečen par?

J.G.
06. 11. 2015 08.43
20

Povprečen par seksa 104-krat v šestih mesecih, preden jima uspe spočeti otroka, je pokazala nedavna britanska raziskava. Kaj pa partnerja običajno najbolj ovira pri izpolnitvi želje po otroku?


Ne dovolite, da spolnost postane rutina!
Ne dovolite, da spolnost postane rutina! FOTO: iStockphoto
Nedavna britanska raziskava je razkrila, da parom, ki se trudijo spočeti otroka, v povprečju to uspe v 105. poskusu. Raziskovalci so izračunali, da tako partnerja pol leta seksata približno štirikrat tedensko. Glede na to, da le redkim uspe v prvem poskusu, pa lahko spolni odnosi tako hitro postanejo neke vrste “obveznost“, zaradi katere sta oba pod stresom in nato še težje spočneta otroka. Kako pa to preprečiti?

Ne vsak dan!

Če že načrtujete dan in uro spolnega odnosa, to naredite le nekajkrat na mesec. Takrat ne pozabite na predigro, ki je zelo pomembna, in nežnost po seksu, da vse skupaj ne postane preveč 'mehansko',“ pravi ameriški družinski terapevt Ian Kerner. Dodaja, da se moški pod pritiskom ne znajdejo najbolje, zato se mora tudi ženska kdaj potruditi in zapeljati svojega partnerja. Spolnost z namenom zanositve lahko postane rutinska in po rojstvu otroka je začaran krog težko pretrgati, poudarja, kar vodi le še v večja razočaranja.

Zdravniki poudarjajo, da je stres eden glavnih dejavnikov, ki ovirajo zanositev, podvržena pa sta mu lahko oba partnerja. Takrat je najpomembneje, da se znata sprostiti, skupaj preživljata čas in se zabavata. Dobro je, da se že vnaprej dogovorita, kaj bosta storila, če jima otroka ne uspe spočeti naravno – ali bo šla ženska na oploditev s partnerjevo spermo, zunajtelesno umetno oploditev ali bosta otroka posvojila. Rezervni načrt bo zmanjšal pritisk, ki ga partnerja čutita, s čimer bo spolnost spet bolj sproščena, povečale pa se bodo tudi njune možnosti za spočetje.

Vas zanima, kdaj je idealen čas za spočetje otroka?

Manj stresa - več možnosti za uspeh!
Manj stresa - več možnosti za uspeh! FOTO: iStockphoto

Svoje mnenje lahko izrazite na naši Facebook strani ali pa se nam samo pridružite s klikom na

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497