Moskisvet.com
Bush in Putin

Novice

Ko skupaj zaplešeta Putin in Bush: še nikoli videni arhivski posnetek

A.P.
17. 01. 2020 06.42
0

Moskovski Kremelj je objavil do zdaj javnosti neznan posnetek, s katerim obeležuje 20 let vladavine Vladimirja Putina na oblasti. Gre za arhivski posnetek iz leta 2008, ko je bil na čelu ZDA George W. Bush, na njem pa gledamo plesne gibe prvih mož obeh držav, ki sta uživala v sproščenem večeru.

Na posnetku, ki je nastal v Sočiju leta 2008, vidimo ruskega predsednika Vladimirja Putina in tedanjega ameriškega predsednika Georga W. Busha, kako se zibata po ritmih ruske ljudske glasbe.

Tako si je Putin zlomil nos
Preberi še
Tako si je Putin zlomil nos

Bush bi si verjetno želel, da prizori ostanejo v arhivih, saj mu ni povsem uspelo ujeti ritma s soplesalko in je moral improvizirati, zato pa je s svojo predstavo do solz nasmejal svojo ženo Lauro, ki je bila ena od številnih gostij zabavnega večera s folklornim pridihom. Dan kasneje je Bush na skupni novinarski konferenci dejal, da je ''vesel, da ga niso videli poročevalci'', Putin pa je mu je popihal na dušo z besedami, ''da smo na delu videli odličnega plesalca''. ''Naj ostane pri tem,'' je debato zaključil Bush.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bush je bil na obisku pri Putinu v času, ko sta Gruzija in Ukrajina ''navijali'', da bi se pridružili severnoatlantskemu zavezništvu. "Ukrajina si zdaj prizadeva za poglobitev sodelovanja z zvezo Nato v okviru akcijskega načrta za članstvo. Ukrajina je sprejela drzno odločitev in ZDA odločno podpirajo vašo prošnjo," je pred vrhom NATA dejal Bush. ''Moje stališče je povsem trdno. Ukrajino in Gruzijo bi morali uvrstiti v MAP (akcijski načrt za članstvo, op. p.), in tukaj ni nobene trgovine,'' je bil jasen Bush. Rusija poleg Francije in Nemčije ideji pričakovano ni bila naklonjena.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ko sta se najvišja predstavnika svoje države spoznala junija 2001 v slovenski palači, je Bush dejal, da je videl Putina v dušo. ''V naslednjih letih mi bo Putin dal razloge, da spremenim mnenje,'' je bil optimističen Bush mlajši. Putin je kmalu za tem ameriškega predsednika obiskal na njegovem ranču v Teksasu. V Sočiju sta se leta 2008 zadnjič srečala v vlogi predsednikov, saj je mesec dni kasneje Putin postal predsednik ruske vlade, Busha pa je leta 2009 v Beli hiši nasledil Barack Obama.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382