Moskisvet.com
prostitutka

Novice

Ko boste prebrali, koliko zaslužijo, boste ostali odprtih ust

N.J.
28. 04. 2018 07.45
7

Italijanske prostitutke so za oddajo Le Iene, v kateri preiskovalni novinarji razkrivajo zanimive zgodbe, spregovorile o delu doma in v tujini. Najbolje jim je v Švici. Zneski, o katerih so spregovorile, pa ... vrtoglavi.

Prostitutka
Prostitutka FOTO: iStock

V želji po boljšem zaslužku, marsikdo odide v tujino. Italijani beležijo migracije najrazličnejših delavcev, menedžerjev, inženirjev v Švico, med tistimi, ki svojo priložnost iščejo v tej mali državi sredi gora, pa so tudi italijanske prostitutke. V oddaji Le Iene, ki so jo predvajali 18. aprila, so razkrili, da se tja na delo odpravljajo številne ženske, ki so v Italiji delale kot spremljevalke in prostitutke.

Prva, ki so jo intervjuvali, je Stefania. Ta je povedala, da je kot tujka zelo iskana. Kot je zaupala, zasluži povprečno okoli 100 evrov na pol ure. »Tukaj mi uspe zaslužiti tudi 15–20.000 evrov na mesec. Znesek, o katerem sem v Italiji lahko samo sanjala.« Kot je pojasnila, na ta način hitro odplača sobo, za katero mora odšteti 100 evrov na dan, nato pa na dan zasluži še dodatnih 400500 evrov. »Tukaj smo zaščitene. V Italiji smo morale delati na ulicah zgodilo se je tudi, da za delo nismo bile plačane, delala pa sem vseeno, ker moram preživljati otroke,« je izrazila svojo stisko.

prostitutka
prostitutka FOTO: iStockphoto

Kot je še pojasnila, so med prostitutkami, ki delajo v Švici, številna mlada dekleta, ki tega dela niso nikoli opravljala v svoji domovini. »Gre za punce, stare od 18 do 20 let. So neizkušene in nerodne. Veliko jih prihaja z juga države.« Kot je pojasnila, sama to delo opravlja zato, da zasluži dovolj za svoje otroke. »Nič jim ne manjka. Nisem ponosna na to, kar počnem, ampak ko pomislim, da jim na ta način omogočam, da obiskujejo najboljše šole in ne čutijo nobenega pritiska, sem zadovoljna.«

Elena iz Milana je še študentka. Študira ekonomijo. "Zame je to delo kot vsako drugo. Delam večinoma preko vikendov, saj med tednom zaradi obveznosti na fakulteti ne morem. Želim si sama plačati študij, hkrati si želim tudi kaj več privoščiti, potovati, želim si biti neodvisna ... in z delom tu imam lahko vse to. V Italiji te možnosti nimam, vse se mi zdi tako 'umazano," je še dejala. Vseeno to zanjo ni nekaj, s čimer bi se ukvarjala še dolga leta, temveč gre za prehodno delo, s katerim si omogoča boljšo prihodnost. "Rada bi zaključila študij, v tujini opravila magisterij. Zame je to sredstvo, ne cilj," je pojasnila. "V nekem običajnem podjetju bi morda zaslužila okoli 400 evrov na mesec, tukaj enak znesek zaslužim v dveh urah."

Z novinarjem se je pogovarjala tudi Marina iz Sicilije. Kot je zaupala, se nikoli ni prostituirala v Italiji, v Švici pa je videla priložnost za zaslužek in boljše življenje. "Delala sem kot sobarica, kot natakarica, trgovka ... delam tako, da se sama odločim, ali sprejmem stranko ali ne. V Italiji bi lahko kadarkoli spet začela pravljati 'normalno' delo. A zaenkrat ne želim in ostajam tu. Tam so previsoki davki ..." O svoji situacciiji je spregovorila med drugim tudi Giulia iz Neaplja, ki je delala kot grafik. "Delala sem po sedem dni na teden, nato pa mi je prijatelj povedal za ta lokal. Prosila sem ga, če mi lahko pokaže, kako je. Tukaj mi redno plačajo ... mislim, da bi vsaka skakala od veselja, če bi lahko opravljala to delo."

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497