Moskisvet.com
Find my phone

Novice

Ko boste prebrali, kaj pametni telefon povzroča vaši moškosti, ga ne boste več nosili v žepu!

N.J.
25. 02. 2016 07.59
12

Ženske imajo večinoma svoje pametne telefone pospravljene v torbicah, moški pa najpogosteje telefon vtaknemo kar v žep, kar naj bi bila zelo slaba odločitev. Tehnologija naj bi namreč zelo slabo vplivala na naše korenjake!

pametni telefon
pametni telefon FOTO:

Testiranja so pokazala, da število spermijev drastično upade pri moških, ki imajo telefon ves dan v žepu hlač, s tem pa močno vplivajo na svojo plodnost.

Raziskovalci so pod drobnogled vzeli 106 moških in stanje preverjali kar leto dni. Odkrili so, da imajo moški, ki so odvisni od mobilnih naprav, te uporabljali kar štirikrat več kot tisti, ki niso, število njihovih spermijev v semenski tekočini pa je bilo močno zmanjšano. Profesorica Martha Dirnfeld z univerze Technion v Haifi trdi, da elektromagnetno sevanje močno škodi spermijem. Pri kar 47 odstotkih moških, ki so telefon redno spravljali v žep hlač, je bil vpliv na spermo velikanski. Spremo naj bi poškodovalo dejstvo, da je telefon pregreval spermo, in elektromagnetno valovanje.

Kvaliteta sperme moških v zahodnih državah naj bi iz leta v leto upadala, to pa naj bi bil vzrok za težave pri zanositvi kar 40 odstotkov parov.
Hranjenje telefona preblizu prepone, uporaba pametnih naprav, ko so te priklopljene na polnilec in polnjenje telefona ponoči ob postelji so dejavnosti, s katerimi močno vplivamo na našo plodnost. »To je resno opozorilo za vse moške, ki v prihodnosti načrtujejo naraščaj. Po drugi strani ženska nosijo telefone običajno v torbicah, tako da njim ni treba tako zelo skrbeti,« opozarja Dirnfeld. Vseeno pa je priporočljivo, da ne uporabljamo telefona med polnjenjem in da naprave polnimo, če je le mogoče, v drugem prostoru in ne v spalnici.

Kam naj mobilni telefon sploh pospravimo?

Kot svetujejo raziskovalci, je v vsakem primeru, vsaj z vidika vpliva na plodnost bolje, če telefon pospravimo v žep pri prsih. »Nobene potrebe ni, da bi imeli telefone ves čas ob sebi, niti na mizi takoj zraven sebe, v žepu pižame ali v postelji,« pravi Dirnfeld. Ko pridete domov, telefon tako raje odložite nekje stran od sebe in nastavite na višjo glasnost zvonjenja. tako še vedno ne boste zamudili pomembnih klicev in obvestil, hkrati pa boste zaščitili svoje zdravje.

Pametni telefon
Pametni telefon FOTO: Reuters
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376