Moskisvet.com
Vladimir Kličko in Alex Leapai

Novice

Kličko, kakršnega še niste videli!

N.J.
25. 04. 2014 09.19
7

Na tiskovni konferenci, ki se je odvijala v torek v Düsseldorfu, sta se predstavila ukrajinski boksar Vladimir Kličko in njegov izzivalec, Avstralec Alex Leapai, ki se bosta v ringu pomerila v soboto. Čeprav naj bi bila tiskovna konferenca 'pozitive' dogodek, pa se je na določeni točki vse zalomilo ...

Na torkovi tiskovni konferenci je 42-letni ameriški boksar Shannon Briggs kar naenkrat začel provocirati Vladimirja Klička in njegovega sobotnega izzivalca Alexa Leapaija. Od Ukrajinca je zahteval, naj mu da priložnost za borbo, Avstralca pa je ozmerjal z neumnežem. Leapai je tedaj izgubil nadzor in skorajda napadel Briggsa, pri čemer ga je v zadnjem trenutku zaustavil Kličko. Briggsa so varnostniki nato odstranili iz dvorane, tiskovna konferenca pa se je nadaljevala.

Vladimir Kličko in Shannon Briggs - 5
Vladimir Kličko in Shannon Briggs - 5 FOTO: Reuters

"Res sem se hotel boriti z njim. No, Vladimir me je pomiril in mi dejal, naj pustim Briggsa pri miru in se osredotočim raje na najino sobotno borbo," je kasneje povedal Leapai. Kličko pa je po 'incidentu' v šali dodal: "Nikoli do sedaj se mi še ni zgodilo, da bi moral na tiskovni konferenci paziti in nazaj držati svojega nasprotnika."

Vladimir Kličko in Alex Leapai
Vladimir Kličko in Alex Leapai FOTO: Reuters

Na vprašanje, ali obstaja možnost, da se bo nekega dne zgodila borba med Kličkom in Briggsom, je Kličko odgovoril, da bi bila takšna borba povsem nesmiselna, kajti pred tremi leti naj bi Američana med borbo tako močno pretepel Kličkov brat Vitalij, da je ta pristal v bolnišnici.

Vladimir Kličko sicer že celo desetletje kraljuje v težki boksarski kategoriji. 38-letni Ukrajinec ima v žepu 61 zmag, od tega 51 z nokavtom. Od zadnjega in skupno tretjega poraza v karieri leta 2004 do danes še ni našel enakovrednega nasprotnika, ki bi mu odvzel šampionske pasove verzije WBA, IBF, WBO in IBO. Se bo 26. aprila, ko ga čaka borba s 34-letnim Alexom Leapaijem, ki si je s 24 nokavti priboril vzdevek Levjesrčni, to kaj spremenilo? Leapai je sicer v karieri zabeležil 30 zmag, štiri poraze, trije dvoboji pa so se končali neodločeno. Zanj bo to dvoboj kariere, saj le redki dobijo priložnost, da se pomerijo z mlajšim od bratov Kličko. Torej, bo Levjesrčni, ki si kruh služi tudi kot voznik tovornjaka, presenetil Dr. Jekleno kladivo?

Izvedeli boste v ekskluzivnem neposrednem prenos na VOYU! Prenos boksarskega spektakla se bo začel 26. aprila ob 21. uri:

21:00 Sherman Williams : Joe Parker
21:50 Oleksandr Usyk : Danie Venter
23:05 Vladimir Kličko : Alex Leapai

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497