Moskisvet.com
orožje

Novice

Kdor ne bo predal orožja, ga čaka globa!

N.J.
13. 04. 2018 08.03
5

V malem mestu Deerfield v zvezni državi Illinoisu, ki šteje komajda okoli 20.000 prebivalcev, so sprejeli nov sklep, ki (razen v izjemnih primerih) za prebivalstvo prepoveduje posest, nošenje, uporabo ter izdelavo ali prodajo orožja.

orožje
orožje FOTO: iStockphoto

Po strelskem napadu na srednji šoli v Parklandu, v katerem je umrlo 17 ljudi, se je županja Deerfielda v Illinoisu Harriet Rosenthal odločila za drastičen ukrep, s katerim upa, da bo zgled tudi drugim.

Po sporočilu za javnost, objavljenem na spletni strani mesteca, je županja naročila pristojnim, naj pripravijo poročilo in pripravijo vse za uvedbo prepovedi orožja.

»Verjamem, da je nastopil čas, da ponovno proučimo možnost popolne prepovedi orožja,« je povedala Rosenthalova. Ostali člani odbora so jo podprli in anonimno glasovali o prepovedi orožja, prodaji in izdelavi orožja z večjimi nabojniki v njihovem kraju. Odlok bo v veljavo stopil 13. junija 2018.

V skladu z odlokom bo prepovedano polavtomatsko orožje z okvirji za 10 nabojev ali več, pa tudi orožje z rotirajočim bobničem. V odloku so točno navedli, kateri modeli so prepovedani (celoten seznam najdete TUKAJ), napisali pa so še, da to še pomeni omejitve zgolj na te primerke strelnega orožja.

Vsakega prebivalca, ki do 13. junija ne bo predal orožja oblastem, bodo oglobili. Denarna kazen pa je vse prej kot nizka – za vsak dan zamude 1.000 dolarjev (812 evrov). John Boch, predsednik organizacije Guns Save Life je že napovedal tožbo.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 630